Bad Religion - Recipe for Hate (1993)

Punk
Label: Epitaph

1. Recipe for Hate (2:02)
  2. Kerosene (2:41)
  3. American Jesus (3:17)

met Eddie Vedder

4. Portrait of Authority (2:44)
  5. Man with a Mission (3:11)
  6. All Good Soldiers (3:07)
  7. Watch It Die (2:34)

met Eddie Vedder

8. Struck a Nerve (3:47)

met Johnette Napolitano

9. My Poor Friend Me (2:42)
  10. Lookin' In (2:03)
  11. Don't Pray on Me (2:42)
  12. Modern Day Catastrophists (2:46)
  13. Skyscraper (3:15)
  14. Stealth (0:42)
Mijn kennismaking met deze leuke punkband. Deze zanger heeft en zeer aangenaam stemgeluid en de nummers blijven lekker plakken.

Naar mijn mening de minste plaat van Bad Religion, maar toch nog een dikke voldoende.

ik ben hier ook niet zo weg van, weinig gedraaid ook, volgens mij was struck a nerve wel leuk en wat van de eerste nummers.. maar zeker geen meesterwerk.

avatar van Sonic Nurse
Hmmm wat een matige reacties allemaal. Misschien ligt het aan het feit dat ik hele goede herinneringen heb aan de tijd dat we deze plaat veel draaiden maar ik vind m persoonlijk echt helemaal top, van begin tot het eind! Zeker American Jesus an Struck a Nerve vind ik helemaal te gek. Als ik dit album in de auto draai denken de mensen om me heen volgens mij dat ik gewieberd ben. Lekker mee bleren en vooral met de voor BR zo typerende "achtergrond zang"... Heerlijk Album!!

"Het begin van het einde" is een beetje te melodramatisch, maar dit album mag niet eens in de schaduw van hun eerdere album staan.

Slechts enkele nummers weten te boeien, maar ik merk gewoon dat ik na verloop van tijd afhaak, en dat is best zorgwekkend voor een album dat 37 minuten klinkt.

Ben een groot fan, maar deze tekst dekt de lading!! Erg jammer, staat dan wel weer mijn favoriete nr van bad religion op American Jesus, verder slecht album 2*

Dit is de meest afwisselende plaat van BR. Maar tegelijk de meest wisselvallige. Songs zijn af toe minder punkrock en meer experimenteel. Uiteindelijk ligt dat ze toch wat minder denk ik.

Toch zijn er ook pluspunten. Vooral qua sound is dit album beter dan eerder werk. Drums wat vetter en de zang wel lekker dichtbij in de mix en zeer mooi.

Struck a nerve en American Jesus zijn gewoonweg briljante songs.

avatar van jurado
Onbegrijpelijk lage waardering.
Hier wijkt BR iets af van het hakketak-punkwerk en is het allemaal wat afwisselender.
Voor mij een pluspunt want Kerosene, American Jesus en Struck a Nerve zijn wat mij betreft topnummers, lekker mee brullen.
Helaas van de wat wollige productie die gewoon niet lekker uit de speakers komt.
Hoe dan ook nog steeds fijn plaatje.

avatar van MarkS73
Door dit album leerde ik de band destijds kennen, nog steeds een van mijn favoriete BR albums. Struck A Nerve, Watch It Die, American Jesus, topnummers. Niet het meest algemeen gewaarde album van Bad Religion geloof ik maar ik vind hem geweldig. Ze probeerden een wat ander geluid uit op dit album, wellicht geïnspireerd door de grunge sound destijds. Zelfs Eddie Vedder zingt een potje mee.
De productie vind ik wat minder denderend. Een aantal albums uit hun oeuvre hebben al een fijne remaster gekregen, ik hoop dat deze ook een keer aan de beurt komt.