menu

Emperor - Live Inferno (2009)

mijn stem
4,38 (4)
4 stemmen

Noorwegen
Metal
Label: Candlelight

  1. Infinity Burning (Medley) (5:44)
  2. Cosmic Keys to My Creations & Times (4:40)
  3. Thus Spake the Nightspirit (4:45)
  4. An Elegy of Icaros (6:23)
  5. Curse You All Men! (5:06)
  6. Wrath of the Tyrant (4:24)
  7. With Strength I Burn (8:34)
  8. Towards the Pantheon (5:40)
  9. The Majesty of the Nightsky (4:49)
  10. The Loss and Curse of the Reverence (6:39)
  11. In the Wordless Chamber (5:35)
  12. Inno a Satana (4:59)
  13. I Am the Black Wizards (5:38)
  14. Ye Entrancemperium (5:44)
  15. Opus a Satana (1:13)
  16. Infinity Burning (Medley) (5:58)
  17. Cosmic Keys to My Creations & Times (4:29)
  18. Thus Spake the Nightspirit (4:45)
  19. An Elegy of Icaros (6:12)
  20. Curse You All Men! (5:18)
  21. With Strength I Burn (8:29)
  22. Towards the Pantheon (5:39)
  23. The Majesty of the Nightsky (4:34)
  24. The Loss and Curse of the Reverence (6:41)
  25. In the Wordless Chamber (5:53)
  26. I Am the Black Wizards (6:04)
  27. Inno a Satana (6:31)
totale tijdsduur: 2:30:26
zoeken in:
avatar van snarf349
Black-metaal op z`n best, ze maken het live helemaal waar. Al is twee en een half uur wel wat veel.

avatar van Eddie
4,5
Inderdaad Emperor is echt zo'n band die live net zo sterk is al op CD en is voor black metal wel vrij uniek.

avatar van Edwynn
4,0
Emperor probeert de magie levend te houden door zelf klinisch dood te blijven. Zoals het (voormalig) black metallaars betaamt, kruipen ze af en toe uit hun met schimmel bedekte mausolea om bij te dragen aan de reüniekoorts die al een tijdje driftig heerst. Emperor houdt het beschaafd door het slechts bij enkele shows te houden. Voorlopig.

Onder anderen Wacken Open Air en het Inferno festival in Oslo fungeerden als podium voor de zwarte kunsten. Dit pakket herbergt die twee shows die vrijwel identiek zijn. Bij één ervan zit ook beeld bijgesloten in de vorm van een DVD. Twee dwarsdoorsneden van het oeuvre van de band. Qua techiek is de band in vorm en ik geloof dat de Keizerlijke horde het publiek op het veld ook wel imponeerde. Thuis op de bank bekruipt me tussen alle perfectie toch het gevoel dat het allemaal wat minder magisch is dan toen de band nog actief was. De vergelijking met het beknoptere Emperial Live Ceremony doorstaat deze uitgebreidere package niet helemaal. Het is iets ondefinieerbaars, noem het chemie. Het is in mijn oren mindere mate aanwezig dan op vroegere releases.

Ik mag het de heren niet kwalijk nemen. Vol overgave vuren ze de ene na de andere klassieker af. Bands mochten willen dat ze zo'n ijzersterk oeuvre hadden waar ze uit konden putten. Het is volstrekt oninteressant of dat ene nummer nu wel of niet gespeeld wordt. Alles is eigenlijk even sterk. Alleen waarom Into The Infinity Of Thoughts en Burning Shadows Of Silence in een medley zitten, is mij een compleet raadsel. Medleys zijn voor Koos Alberts en De Toppers. Niet voor Emperor. Wat me ook tegenstaat is de ondersteunende zang van Einar Solberg. Niet dat hij slecht is, maar hij heeft niet die touch die nodig is voor de partijen hier. De stembanden van Ihsahn hebben wat sporen van sleet gekregen. Of hij moet hees geweest zijn. Dat kan ook

Het zijn allemaal hele kleine minpuntjes op een buitengewoon puike release. Buiten de zwarte magie is er immers meer dan voldoende te beleven aan het muzikale vakmanschap en de onvolprezen composities.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:34 uur

geplaatst: vandaag om 07:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.