Kettel - Myam James Part 2 (2009)

Electronic
Label: Sending Orbs

1. Kingscourt Imp
  2. Shinjuku Inn
  3. Michael Space Airlines
  4. Cherie
  5. Pers Patrys
  6. Boekebaas (Opkop)
  7. You Understand This Night?
  8. Nicola
  17. Memory Steps
  18. Fish Creek
avatar van bas
bas
Veel dank Reimer, ik heb me toch een hoop plezier aan je CD's! Ik ben inmiddels zo gek dat ik ze allemaal heb en dat zijn er best veel. Je hebt me lang laten wachten op 'part 2' welke je zo mooi aanmondigde vlak na 'part 1'. Toch gaaf om nu eindelijk een en ander te horen. Ik hoor dat je er weer veel klassiek in hebt verwerkt. Mooi. Typische Kettel geluidjes, gaaf. Het is soms wennen om tracks die ik 'live' van je ken opeens als 'cd versie' te horen want dat is dan net even anders. Maar goed, ook 'part 2' kan bij mij niet meer stuk, want laten we eerlijk wezen: Iedereen die 'part 1' of 'Whisper me Wishes' mooi vond, waardeert deze net zo goed. Dat 'part 2' stukken anders klinkt dan 'part 1' klopt zodanig dat deze eigenlijk meer op 'Whisper me Wishes' lijkt. Meer klassiek, met af en toe wat oudere tracks (maar nooit op albums uitgebracht volgens mij). Reimer, die vier sterren heb je vast verdient. Misschien door de gewenning klinkt 'Part 1' nu nog wat lekkerder in mijn oor, maar de tijd mag uitwijzen wanneer je nou eens over je hoogtepunt heen bent, want in de afgelopen jaren ben je voor mij alleen maar beter geworden. Go Kettel

Ik Doe Moeilijk
De previews weten me te boeien, mooie melancholie! De combi-aanbieding Myam James 1 en 2 voor €20 klinkt ook verleidelijk.

avatar van Visnet
Klinkt goed! part 1 draait hier nog regelmatig, zeer benieuwd.

Part 1 en Whisper me Wishes vind ik toch wel tot het beste werk van Kettel behoren (het lijkt inderdaad wel of hij met de jaren steeds beter is geworden), dus ik ben ook zeer benieuwd naar deze! Kan haast niet tegenvallen.

tuktak
hij staat op luisterpaal: 3VOOR12 Speler - 3voor12.vpro.nl

avatar van Visnet
Heerlijke plaat, alweer gewoon.. Val toch vooral op de typische Kettel nummers nog steeds, maar de klassieke afwisseling is toch welkom, vind deze nu al meer een geheel dan part 1. Benieuwd hoe hij groeit, nu 4* !

tuktak
valt toch wel behoorlijk tegen, heel braaf en waar kettel het vaak van de melodieën moet hebben klinkt dat hier allemaal wat gezapig. en wat heeft dit eigenlijk met part 1 te maken?

Ik Doe Moeilijk
wat jij gezapig noemt, noem ik in dit geval zeer klassiek. Op zich is Kettel meestal wel redelijk 'feel-good', iets met melancholie en zelfmedelijden ofzo Normaal ben ik niet zo'n Kettel-fan, maar dit vind ik top! Meesterlijk cover ook.

Ik Doe Moeilijk
Elke luisterbeurt geniet ik weer meer van dit album. Die heerlijke melodie van de opening tovert echt een gelukzalige grijns op mijn gezicht. De typische, wat scheve, Kettelbeats neigen hier en daar naar een jazz swing. Ergens bovenaan in de toplijst.

avatar van -SprayIt-
Blijkt gewoon in mijn woonplaats Groningen te wonen, deze held.