Lacrimosa - Sehnsucht (2009)

Zwitserland
Electronic / Rock
Label: Hall of Sermon

1. Die Sehnsucht in Mir (8:03)
  2. Mandira Nabula (5:17)
  3. A.U.S. (6:50)
  4. Feuer (4:33)
  5. A Prayer for Your Heart (5:13)
  6. I Lost My Star in Krasnodar (5:39)
  7. Die Taube (7:28)
  8. Call Me with the Voice of Love (3:36)
  9. Der Tote Winkel (5:23)
  10. Koma (7:46)
avatar van MissKilljoy
Geweldig album! Ik kan niet anders zeggen. De nummers duren lekker lang, variëren goed en er zitten echt prachtige nummers tussen zoals Die Taube en leuke nummers die de hele dag in je hoofd blijven hangen zoals Feuer.
Zeker de moeite waard om 'sehnsucht' aan te schaffen als je van het genre houd.

avatar van Von Helsing
Inderdaad een aanrader, maar ik blijf Inferno hun "finest hour" vinden.

avatar van snarf349
Bijzonder, muzikaal zit het erg goed in elkaar en de duitse taal vind ik totaal niet storend.
Bedankt MM, alweer een ontdekking rijker via deze site, ik zal `ns op zoek gaan naar de andere platen die ze gemaakt hebben.

avatar van wendyvortex
Beetje teleurstellend deze nieuwe Lacrimosa.
Vooralsnog slaagt deze Sehnsucht er niet in gevoelige snaren te raken bij me.
Die Taube en Koma zijn de positieve uitschieters.
Echt ik vind Elodia, Fassade en Lichtgestalt grootse meesterwerken, maar dit...ik weet het niet...te weinig treurigheid...te veel gitaren.
Hopelijk komen er over een tijdje nog wat diepere lagen naar boven die ik nu schijnbaar mis.

africalove
Vond deze (wat Wendy ook zei) een beetje tegenvallen. Het gevoel dat ik van "Stille" heb overgehouden, kon deze cd niet teweegbrengen, maar toch een alleszins redelijke plaat.

avatar van Spock2011
Ik ben niet bijzonder enthousiast over dit album. Veel nummers klinken lekker, maar het merendeel stelt wat teleur. Wat ik echt sterk vind is hoe een bepaalde muzieklijn gedurende een volledig nummer wordt vastgehouden. Telkens komt er een nieuwe lijn bovenop, zonder die oude los te laten. Dat hoor je heel goed op Feuer, echt een sterk nummer.