Sylver - Sacrifice (2009)

Belgiƫ

4. One of Us (3:21)
  5. God's Mistake (3:18)
  6. Rise Again (3:51)
  7. Foreign Affair (6:26)
  8. Time Won't Wait (3:17)
  9. It Takes Two (3:37)
  10. Hungry Heart (3:04)
  11. Thank You * (3:34)
  12. Typical Guy (4:19)
  13. How Could I Be So Wrong? (4:58)
  14. Too Much Love (3:17)
  15. Music (5:22)

met John Miles

16. One World One Dream (3:11)
avatar van NewYorkCityLight
Ik kijk erg uit naar dit album. One World One Dream en Rise Again vond ik erg geslaagde singles. I Hate You Now wat minder (en uitgerekend die doet het goed in de charts...) maar dat mag de pret niet drukken.

Ik had trouwens toch liever de 'working title' van de CD gehad, Resurrection.

avatar van friday the 13 th
I hate you now vind ik één van de beste tracks van Sylver in jaren. Lekker hard en straight in the face. Het valt vaak op dat songs met zulke teksten het altijd wel goed doen.

Rise again vind ik ook goed klinken. One world, one dream vond ik dan weer iets minder.

Ben benieuwd naar dit album. Naar het schijnt zouden er ook rock-invloeden in gemengd zijn door hun derde teamlid.

Hier kijk ik echt heel erg naar uit, verwacht veel van dit album!

avatar van friday the 13 th
Zojuist naar de exclusieve albumvoorstelling geweest en het is inderdaad geen slecht album. Nergens echt hoogstaands, gewoon simpele pop, maar wel goed genoeg voor een comeback te maken. Dat bewijst de track "i hate you now" nu al.

Een andere topper gaat het titelnummer "sacrifice" worden. De tweede single "Foreign affair" maakte me niet meteen wild, maar ik denk na meerdere luisterbeurten dat hij zeker zal groeien. De cover van "music" van John Miles vind ik wel op dit album passen.

avatar van NewYorkCityLight
Ik wilde 'm vandaag kopen in de frs (vanwege de bonus track) maar ze hadden 'm natuurlijk weer niet (ze hebben nooit iets...).

Nu ga ik 'm denk ik maar van hun site bestellen.

avatar van Diedier
NewYorkCityLight schreef:

Nu ga ik 'm denk ik maar van hun site bestellen.

Ze hadden hem wel, maar hij mocht niet verkocht worden omdat er een fout op de cd's staan. Ben in FRS Hasselt geweest en daar hadden ze 100stuks binnen. Maar mochten absoluut niet verkocht worden. De Release word voor even uitgesteld. Ben ook bij media markt geweest. Om te checken dat ze mij geen blaaskes wijs maakte. En het schijnt te kloppen !

Grtz Dieter!

avatar van Azzurro
Ik heb em volledig beluisterd, en tis een pareltje geworden!!

Volgens mij het beste Sylver-album dat ze gemaakt hebben!
Toppers zijn:
Sacrifice Me
I Hate you now
Foreign Affair

en de remake van Music (met nieuw opgenomen piano en vocals van de enige echte John Miles) mag er zeker ook zijn!

avatar van NewYorkCityLight
Zegt ze nou echt ''I wish we had some lyrics for this song'' in How Could I Be So Wrong?

NewYorkCityLight schreef:

Blijkbaar wel, al staat dat stukje tekst niet in het boekje...

Azzurro schreef:

Blijkbaar wel, al staat dat stukje tekst niet in het boekje...

Oh leuk de tekst staat in het boekje . Ik heb 'm besteld en krijg 'm in ieder geval deze week wel binnen.

heel goed album. de nummers One World One Dream, Rise Again, I Hate You Now vond ik al heel goed. I Hate You Now en Sacrifice Me vind ik van de nieuwe nummers wel heel goed. Ze hebben er weer iets heel goed van gemaakt.

avatar van NewYorkCityLight
Ik vind het album redelijk. Het klinkt allemaal een beetje hetzelfde zonder een paar uitschieters.

M'n absolute favoriet, zonder twijfel en is misschien verrassend, maar het is It Takes Two.

Stem volgt later.

avatar van NewYorkCityLight
Raar trouwens dat er van Foreign Affair, de 4e single, en Music geen lyrics in het boekje staan. En van de exclusive bonus Thank You dan weer wel. Misschien zou het komen omdat ze beide alleen dezelfde stukjes herhalen? Of omdat het de twee covers zijn?

Je zou trouwens verwachten dat Thank You een lief nummer is, maar nee, zoals bijna alle nummers op deze CD (op Rise Again, Time Won't Wait en de laatste 3 na) zijn het allemaal haatnummers. Wat ik altijd zo jammer vind van Sylver.

NewYorkCityLight schreef:

Dat is zeer makkelijk uit te leggen.
Het zijn alle 2 covers, dus ik denk dat ze dan extra rechten moeten betalen om de tekst in het boekje te mogen plaatsen...

Ik kreeg trouwens vandaag een gesigneerde versie in de brievenbus... Ik heb de cd blijkbaar gewonnen via de wedstrijd van De Rode Loper Altijd leuk

avatar van NewYorkCityLight
Dus nu heb je er twee? Had ik eerder moeten weten dan had ik 'm nog niet gekocht .

One Of Us is trouwens een heerlijk nummer, met die onheilspellende creapy beat eronder, vooral in het begin.

Ik heb echt het idee dat deze CD een groeier is en dat ik later dus een hogere score geef.

NewYorkCityLight schreef:

euhm, ik had hem op niet zo legale wijze binnengehaald. Eerst zo, en als ie echt goed is, dan koop ik hem, zo gaat dat bij mij...

Dus ik ben wel blij nu met mijn gesigneerd exemplaartje

One of Us is een super nummer, vind ik samen met Foreign Affair één van de beste nummers op de cd!

NewYorkCityLight schreef:

Echt haatnummers zou ik dat niet durven noemen? Heerlijke tracks voor na een breuk. Doet me denken aan het album believe van Cher, ook zo een album met enkel van die liedjes. Nu ja, ze verkopen beter dan pure lovesongs, dat weet Milk Inc. ook wel met hun nummers zoals Go to hell, race, never again, i don't care en blind.

De sound van Sylver vind ik wel altijd beter en origineler dan Milk Inc.

avatar van NewYorkCityLight
Ja het zijn idd niet echt haatnummers, maar een hoog break-up gehalte. Bij Milk Inc. is het idd nog erger. Maar de lyrics van dat soort nummers vind ik altijd veel zwakker.

Ik vind Milk Inc. toch nog wel wat beter dan Sylver omdat ik me af en toe groen en geel erger aan het stemgeluid van Sylvie (sorry) en Milk Inc. is net wat harder qua beats.

Over dit album nog even: Ik vind het album iets beter worden (stem wordt wellicht binnenkort verhoogd).

Nummers die ik niet aanraad :
- Typical Guy
- How Could I Be So Wrong?
- Too Much Love

Voor de rest is het prima aanhoorbaar.

avatar van Geronimo656
Echt een top album. Word zeker nog wel een hit album. Normaal ben ik niet zo gek op Sylver, maar deze album klinkt echt lekker.

avatar van friday the 13 th
Juist volledig kunnen beluisteren en ik zal helaas mijn stem moeten verlagen. De live albumvoorstelling van hen was enorm goed, maar ze wisten ook wel welke nummers ze moesten zingen.

I hate you now vind ik nog steeds super. En ook sacrifice mag er nog steeds wezen, alhoewel hij wel wat harder mocht. Music en foreign affair zijn standaard, maar best nog leuk.

Helaas vind ik de andere nummers opvullers. Simpele beats zonder inhoud en vooral zielloos. Enkel het single-materiaal blijft dus over.

avatar van NewYorkCityLight
Time Won't Wait en It Takes Two zijn mijn favorieten, en dan zijn er nog een aantal andere nummers die allemaal mijn 3e favoriet kunnen zijn, maar dat veranderd steeds.

Op het moment is het Sacrifice Me.

foreign arrair is van oorsprong een Mike Oldfield nummer, helaas hebben ze het gedegradeerd tot een emotieloos nummer. Geen zangkwaliteit en ze konden niet eens de originele akkoordenprogressie naspelen. Erg zwak.

avatar van NewYorkCityLight
Foreign Affair doet het lekker goed in de charts in Belgie (tot nu toe zelfs beter dan z'n voorganger). Ik had het niet verwacht vanwege de eenzijdigheid van het nummer maar misschien daarom juist? Omdat het eens een keer wat ander is.

avatar van NewYorkCityLight
Sylver heeft nu zelfs de 3e positie behaald met Foreign Affair. Daarmee is het hun hoogste positie sinds Skin uit 2001in Belgie.

Ben beniewd of het nog verder kan komen.

avatar van Devoo
Foreign Affair vind ik nog geen verkeerd nummertje eigelijk

avatar van friday the 13 th
Inderdaad, Foreign Affair is een nummer dat gaan groeien is. Sylvie is ondertussen ook met een soloproject begonnen, niet slecht, maar is zeker niet krachtig genoeg om een hit te worden.

avatar van barrett
Foreign affair is toch een cover van een Mike Oldfield song?

avatar van NewYorkCityLight
Jah dat klopt . Ken je de rest van het album ook dan?

Music doet het ook best goed in de belgische charts! (nu op #12). En dat voor een 5e single, ik denk dat je wel van een comeback kan spreken! Ik had trouwens 'It Takes Two' of 'Sacrifice Me' verwacht als 5e single, omdat die 2 ook in de player stonden op hun site voordat het album uit kwam.

Het album bouwt goed op en t/m track 9 is er eigenlijk niks aan de hand en is het bij vlagen zelfs heel goed.

Vanaf track 10 gaat het helaas heel erg berafwaarts (bonus track 'Thank You' niet inbegrepen!) en wordt het pas bij de laatste twee nummers (Music, One World One Dream) weer beter.

Dit alles, en het feit dat je deze CD eigenlijk niet snel opzet, maakt het niet meer waard dan 2.5 ster.

avatar van KittyBrainz
Sylver is niet echt mijn ding. Maar het album valt aardig mee om een keertje naar te luisteren. Voor de rest hoeft het niet voor mij. Music vind ik echt een verschrikkelijk nummer.

avatar van KittyBrainz
friday the 13 th schreef:

Niet slecht?
Ik vind Sylvie alleen verschrikkelijk

KittyBrainz schreef:

Niet slecht?
Ik vind Sylvie alleen verschrikkelijk

Ze moest een sterkere single hebben, het was te zacht en er zat geen beat in.