Bland Bladen - I Grévens Tid (2008)

Zweden
Electronic / Rock
Label: Transubstans

1. I Grévens Tid (12:03)
  2. På Grön Kvist (6:09)
  3. I Afton Trans (13:32)
  4. Dimland (13:48)
Uptempo spacerock.
Veel gitaar, synth/rhodes en breakbeat achtig drumwerk.
Ook komen er talloze fusion-elementen in de muziek terug.
Zeer bedreven muzikanten die alle aspecten tot in de puntjes beheersen.

De muziek is een beetje een kruising tussen Gong, Camel, Ozrics en jaren zeventig fusion als Headhunters en Return to Forever.

avatar van sander.h
Klinkt goed. Hoe kom je hier nou weer aan??

sander.h schreef:
Klinkt goed. Hoe kom je hier nou weer aan??

Zijn gelieerd aan Øresund Space Collective.
En ik ben ziekelijk alles aan het sparen van de scandinavische space-rock scene

avatar van sander.h
Er is gelukkig genoeg van deze jongens op YouTube te vinden (ook live). Klinkt in ieder geval lekker!

sander.h schreef:

Oh okay. Ik kijk eigenlijk nooit op joetoep. Maar als je zegt dat er fijn spul op staat, zal ik eens gluren.

avatar van sander.h
Ik vind Youtube ideaal om spul te checken voordat ik het download (als ik twijfel) of aanschaf (als ik het zeker weet).

Als je iets zoekt, 99% kans dat je het op YouTube vind!

avatar van snarf349
På Grön Kvist kon ik al een tijdje (wreed goed nummer), eindelijk de rest gevonden, incl. een paar live opnamen.
Heerlijke space-trip met als uitschieter het eerder genoemde nummer.

Kingsnake
Fijn dat je hiernaar luistert.
Ik hoop zo dat deze buitengewoon getalenteerde chaps nog eens een schijf opnemen.

Hun kameraden in Mantric Muse en Carpet Knights hebben wel al nieuw materiaal.

Deze weer eens opgezet.
Toch jammer dat dit het enige teken van leven is van deze fantastische band.

Deze plaat ligt echt lekker in het verlengde van Mirage en Moonmadness van Camel, alleen iets spacier....

Ozric Spacefolk
Velen zien dit als de voorganger van Oresund Space Collective... En dat is geen rare gedachte... De muzikanten van BlandBladen zitten namelijk oook in OSC en stylistisch is het zeer vergelijkbaar...

Psychedelische spacerockjams met veel aandacht voor grooves en keyboard- en gitaarsolo's....

Aap
Kwam dit album op het spoor via het 'Scandinavian music journal' http://www.itsatrap.com/, waar track 3 van dit album gepost werd. Eerder heb ik via die site ook dit album leren kennen, eveneens fenomenaal goed.
Het is een tijd geleden dat ik met zoveel aandacht een album geluisterd heb. Inderdaad jammer dat deze band niet productiever is geweest.

@Kingsnake: je schijnt goed op de hoogte te zijn; heb je misschien nog wat luistertips voor me in dit genre? Met het werk van Lis Er Stille, Gazpacho, Madrugada en Kingston Wall ben ik overigens al goed op de hoogte, om nog een paar andere scandinavische topacts te noemen.

Aap schreef:

Kingsnake was mijn oude usernaam..

Wat ook erg gaaf is: Hidria Spacefolk, Oresund Space Collective, Uzva, Taipuva Luotisuora, Carpet Knights, Ílles en Tenhi...

Veel luisterplezier... Er is zoveel gaafs uit scandinavië....

Aap
Geen enkele naam komt me bekend voor, en dat is goed nieuws, want dan valt er weer wat te ontdekken.
Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo eenvoudig zou zijn een reeks bands te noemen zonder dat er op z'n minst 1 bekend is. Door de jaren heen heb ik me af en aan toch behoorlijk verdiept in een hele hoop obscure muziek, waarvan veel niet hier op MuMe vertegenwoordigd is. It goes to show dat er altijd wel een muzikale excursie bestaat die nog niet eerder verkend is. Mijn dank.

Ozric Spacefolk
Mijn gitarist noemt mij "de kenner van de b-bandjes". Nou zijn veel van de bandjes waar ik altijd op de proppen kom, echt wel kwalitief goed bezig, maar ja, zoals met Bland Bladen; 2 van de 39.514 gebruikers is toch een behoorlijk laag percentage.

Aap
Ik heb overigens ook veel plezier beleefd (en nog steeds) aan dit album. Een groep uit Finland. En ook de wat toegankelijkere Miss Li, Hello Saferide, Lykke Li en Fredrika Stahl (alle 4 uit Zweden, dacht ik) zijn prettig om te horen. En dan heb je nog Trentemøller en The Knife in weer een andere muziekgenre. Er is idd. veel gaafs uit Scandinavië. Maar eerst ga ik je suggesties eens uitproberen.