M + M - The World Is a Ball (1985)

Canada
Label: Current

1. The World Is a Ball (4:19)
  2. I Watch, I Wait (3:39)
  3. Watching the Boys Fall Down (4:03)
  4. Only You (4:37)
  5. By the Waters of Babylon (5:01)
  6. Song in My Head (4:34)
  7. Don't Jump the Gun (4:21)
  8. Stuck on the Grid (4:13)
  9. Someone Else's Shoes (4:21)
  10. As a Matter of Fact (4:07)
  11. Riverine * (5:16)
  12. Song in My Head [Dance Mix] * (6:49)
  13. Song in My Head [Dub Mix] * (6:09)
  14. Song in My Head [Single Mix] * (4:12)
The World is a Ball, intrigerende hoes destijds en de muziek nog veel meer ja. Typisch M+M muziek. Opener en titeltrack knalt en swingt de pan uit, fraaie muziek en pakkende melodie, zonder te commercieel te worden. En mochten ze dat al zijn, dan wel verantwoorde commercie. 1985 alweer en man man, dat lijkt damn lang geleden ja, toen we nog jonger waren en de world as a ball wat meer kansen bood aan velen. 10 nummers razen voorbij in dikke 40 minuten, te kort eigenlijk. Kwalitatief als altijd, puike muziek ja. Prijsnummers velen, mss wel allemaal. De ene meoldie wat meer dan de andere maar blijft een uniek bandje ja, from Toronto. Zelf de oude lp hier nogs staan, cds of course ook ja.