Simon McBride - Rich Man Falling (2008)

Blues
Label: Nugene

1. Down to the River (3:51)
  2. Standing Still (3:41)
  3. Fat Pockets (4:41)
  4. So Much Love to Give (3:53)
  5. Pushing It Out (3:09)
  6. Rich Man Falling (3:06)
  7. Devil Woman (2:45)
  8. Be My Friend (5:02)
  9. Change (3:21)
  10. Tell Me Why (3:51)
  11. You Got a Problem (3:59)
  12. D.C. (4:44)
  13. Power of Soul (5:44)
avatar van jeroenheinz
Simon McBride was afgelopen zaterdag de opener van Bospop en hij was zeker een aangename verrassing. Stevige Ierse bluesmuziek met de nodige invloeden van onder andere Jimi Hendrix. De rest van de band stond ook als een huis, dus ik ga snel achter deze plaat aan

avatar van Ampivinni
hell yeah B)

gisteren live gezien in de bosuil.
was een toppertje

avatar van jeroenheinz
Ampivinni schreef:
hell yeah B)

gisteren live gezien in de bosuil.
was een toppertje

Was inderdaad geweldig, ondanks de technische problemen. Dit resulteerde dan weer wel in een heerlijke uitvoroering van Red House Zijn eigen werk kon zich verder probleemloos meten met de covers (Little Wing, Red House en iets van Jeff Beck). Het voorproefje dat hij gaf van zijn komende album klonk ook erg lekker. Ben benieuwd wanneer die uitkomt, maar voorlopig kan ik nog genoeg genieten van dit album. Jammer dat hij bij zo weinig mensen bekend is.. Voor mij een van de beste gitaristen van het moment!

avatar van Ampivinni
jeroenheinz schreef:

Voor mij een van de beste gitaristen van het moment!

zo worden er niet meer veel gemaakt tegenwoordig

avatar van Ronald5150
Simon McBride is een nieuwe gitarist aan het bluesrock firmament. McBride speelt bijzonder goed gitaar, zowel smaakvol en subtiel als hard en stevig. "Rich Man Falling" is een prima rockplaat met invloeden uit de blues. Zijn laatste album "Crossing the Line" verschuift meer en meer naar de blues, en dat bevalt me persoonlijk wat beter. Dat neemt niet weg dat "Rich Man Falling" gewoon een prima album is. Simon McBride is een talent en ik vind hem zeker niet inwisselbaar. Dit debuut is dan ook meer dan de moeite waard.