The Ploctones - 050 (2009)

Jazz
Label: Challenge

1. Paalangst (5:06)
  2. Rrrita (3:04)
  3. 050 (3:58)
  4. Karma-tic (3:20)
  5. Nuggets (5:02)
  6. FF Dimme (1:23)
  7. Live Jam @ NSJF (3:40)
  8. Slik (2:04)
  9. Ernesto (4:12)
  10. Paka Marijat (5:32)
  11. De Dorst (5:48)
  12. The Baron's (8:36)
  13. Muchacho (6:10)
  14. Medium Dry (2:32)
avatar van heicro
Jazz-rock bandje rondom Anton Goudsmit.
Dat de meeste composities van deze gitarist komen wil niet zeggen dat de overige groepsleden niet aan bod komen.
Goudsmit en consorten, een saxofonist, een bassist en een slagwerker leggen elkander op een sensationele manier het vuur na aan de schenen met uiteenlopende muziekstijlen.

De kracht ligt in gevarieerde en opzwepende funk, jazzrock, latin en nog veel meer stijlen. Al deze verschillende muzieksoorten zetten ze heel overtuigend met een eigen geluid neer.
Heel knap en veelzijdig vind ik ook de wisselende maatsoorten en de aparte tooncombinaties in hun spel.
Het vaak geweldige gitaarspel van Goudsmit doet mij soms denken aan dat van Al DiMeola, maar nogmaals, de overige bandleden zijn ook stuk voor stuk toppers. (Toppers: niet te verwarren met een merkwaardig genoeg immens populair stel talentloze aandacht vragende BN'ers in glitterpakjes)

The Ploctones wordt al de leukste, beste en hipste jazzband van Nederland genoemd. Ik ken niet alle jazzbands, maar het kan wel eens waar zijn.

avatar van Henjo
Jammer dat Kont er niet opstaat, voor de rest een alleraardigst bandje.

avatar van Tozifra
Nummers 3, 4, 7 en 12 zijn live, opgenomen op North Sea Jazz Festival 2007 te Rotterdam.