Andy Timmons - That Was Then, This Is Now (2002)

Label: Favored Nations

1. Super '70s (4:43)
  2. Pink Champagne Sparkle (3:47)
  3. Falling Down (4:23)
  4. Beautiful, Strange (4:08)
  5. Turn Away (4:17)
  6. I Remember Stevie (5:20)
  7. Cry for You (6:55)
  8. Farmer Sez (1:49)
  9. Electric Gypsy (4:33)
  10. It's Getting Better (4:46)
  11. That Was Then, This Is Now (3:42)
  12. Groove Or Die (2:28)
  13. A Night to Remember (5:34)
  14. Carpe Diem (4:02)
  15. Donna Lee [Twist - Live!] (3:15)
  16. Slips Away (4:52)
Ontdekt op aanraden van de meester van de gitaar Vai. Hij sprak vol lof over deze Timmons en inderdaad...onwijs goeie gitarist en ook een sterke songwriter! Gitarist met een eigen smoelwerk en weet onwijs veel genres samenvoegen tot een mooi geheel. Van snelle solo's tot pakkende melodieuze riffs naar langzamere jankende solo's.
Maar wat mij het meest opvalt aan Andy Timmons is zijn perfecte TOON. Die is onwijs dik, zonder dat het ergens modderig wordt. Veel gitaristen richten zich alleen op het spelen, maar Andy Timmons vergeet niet dat de juiste klank ook onwijs belangrijk is. Zeer goed album van deze virtuoos.

En wat is hij ondergewaardeerd :S nog maar 3 stemmen in totaal inclusief die van mij.

avatar van Seamus
Ik denk dat ik fan no.1 ben van ANdy Timmons, alvast op MM
Blij om nog eens een reactie te zien

Aanraders zijn Ear-X-tacy 1 & 2 en The Spoken and The Unspoken die blijkbaar allen nog moeten worden toegevoegd hier

Ozric Spacefolk
Ex-guitar slinger van glam/pop metal band Danger Danger, laat Andy Timmons zien, zowat alle stijlen te beheersen, die er zijn, rock, blues, metal, fusion, noem maar op....

Hij kan scheuren en toch heerlijk helder, fris en melodieus klinken... Het is een sympathieke man (zie youtube) en hij mag wat mij betreft nog wel platen blijven maken....