City Center - City Center (2009)

Avant-Garde / Electronic
Label: Type

1. Killer Whale (3:24)
  2. Open / House (3:39)
  3. Life Was a Problem (1:15)
  4. Gladest (2:50)
  5. Bleed Blood (6:31)
  6. Cloud Center (8:50)
  7. You Are a Force (3:33)
  8. Summer School (3:47)
  9. Young Diamond (5:18)
  10. Unfinished Hex (2:44)
City Center. Een projectje wat al een tijd te volgen viel doormiddel van Eptjes en tourcd'r's.
1 van de leden van Saturday Looks Good to Me, komt opeens met een Grouper achtig project. Zeg Grouper, maar dan met een stuk meer delay, ruis/noise en mannelijke zang. Niet vreemd ook, dat er al een split is geweest tussen de 2.

Erg mooi en bij vlagen ook eens experimenteel en licht noisy.

Edit: Nu ik dit weer opzet, geldt de Grouper vergelijking voor het album toch een stuk minder, al zit het zeker in dezelfde scene. Zou ook een Animal Collective of Gang Gang Dance kunnen noemen misschien. Er zit in ieder geval meer in dan rustgevende muziek met delay en zang.

Sietse
een release waar ik erg naar uit kijk.

Hopelijk binnenkort op de platenspeler te beluisteren

avatar van sydbarrett
Ik vind dit vergelijkbaar met de wat meer experimentele nummers van Deerhunter. Soms neigend naar noise, maar toch altijd aanstekelijk. Erg fijne muziek!

Sietse
Ik draai hem nu voor het eerst en de eerste vergelijking die bij mij op komt is Panda Bear, maar dan wat vreemder en vager.
Daarbij kan ik ook wel in komen bij die Grouper en Deerhunter vergelijking.
Het zit er ergens tussen in.
Op eerste gehoor iig een lekkere plaat en dan ook een aanrader voor een ieder die bovengenoemde artiesten kan waarderen.

Sietse
Ja, wat ik al eerder zei blijft.
Panda Bear meets Grouper meets Deerhunter.

Leuke plaat die een groter publiek zou moeten kunnen bereiken dan nu doet.