The Matt Schofield Trio - Ear to the Ground (2007)

Blues
Label: Nugene

1. Pack It Up (4:00)
  2. Troublemaker (3:22)
  3. Ear to the Ground (5:46)
  4. Heart Don't Need a Compass (6:49)
  5. Once in a While (5:44)
  6. Room at the Back (2:23)
  7. Someone (4:57)
  8. Searchin' / Give Me a Sign (5:35)
  9. Move Along (2:39)
  10. Cookie Jar (5:49)
  11. When It All Comes Down (4:51)
avatar van Ronald5150
Matt Schofield is een Britse bluesgitarist die de blues combineert met jazz en funk. "Ear to the Ground" is daardoor een gevarieerde en swingende plaat geworden. Schofield speelt net zo makkelijk funky ritmes en laveert in zijn mooie solo's tussen echte blues en jazz. Het geluid op "Ear to the Ground" klinkt warm en intens. Dit komt vooral omdat Matt Schofield veel de dikkere snaren op zijn gitaar beroerd in de ritmes en melodieën, terwijl hij in zijn licks en solo makkelijk die warme tonen combineert met fel en scherp gitaarspel. Het orgelgeluid van Jonny Henderson voegt een extra laag toe aan het gitaargeluid van Schofield. Het versterkt de funk en zorgt voor de nodige afwisseling. Henderson speelt daarnaast ook de baslijnen op zijn hammond en die zijn smaakvol en leggen samen met het jazzy drumgeluid een solide basis. "Ear to the Ground" is een van mijn favoriete platen van de jaren 00 en Matt Schofield is samen met Ian Siegal en Joe Bonamassa een van de vaandeldragers van de moderne blues.