Zechs Marquise - Our Delicate Stranded Nightmare (2009)

Avant-Garde
Label: Willie Anderson

1. In Strange Love (3:01)
  2. MagMar (3:55)
  3. Mistress Abyss (3:47)
  4. The High Anxiety Arkestra (2:22)
  5. Chase Scene (3:13)
  6. Rotten Candy (4:10)
  7. Attack of the 40ft. Wave (8:03)
  8. Pigeon Shit (4:16)
  9. Lady Endless (5:57)
  10. Strapped to the Mast (1:17)
  11. Sirenum Scopuli (5:25)
  12. The Sounds of el Morro (5:14)
  13. Wahaka Chop (2:04)
  14. Black Ark Dub (5:01)
  15. Our Delicate Midnight Opera (5:11)
avatar van Lennart_M
Leuke ontdekking deze band! Lekkere tripmuziek is dit in de stijl van (niet zo verassend) The Mars Volta, maar dan zonder zang. Ik heb bij dit album meegenomen op een soort paddotrip door het bos. En dat is, net als echte trips, af en toe best leuk.

avatar van oceanvolta
Mijn eerste kennismaking met deze band was in het voorprogramma van Omar Rodriguez Lopez (de oudere broer van twee van de vier bandleden). Ik was totaal overdonderd. Een geweldig energiek optreden met veel improvisatie.
Het optreden was wel meer rock-based. Lange spetterende gitaarsolo's van minuten lang. Het deed erg denken aan het solo werk van Omar en dan met name aan dit album.
Ik heb toen ook meteen dit album gekocht.

Dit album viel ontzettend tegen toen ik het de eerste keer luisterde. Waar zijn die vette gitaarsolo's en groove van die avond?
Het blijkt meer een een lange trip te zijn met af en toe de muziek die ik die avond hoorde. Na meerdere luisterbeureten kan ik dit ook zeer waarderen. Heel sfeervol allemaal en lekker op de zondagmorgen.
Chase Scene vind ik toch het beste nummer met die stuwende bas en gitaarsolo. Ik hoop dat er op hun volgende album meer van dit soort nummers staan. Volgens mij hebben dit nummer toen live opgerekt naar een kwartier, iets wat Omar ook regelmatig doet.

Al met al toch wel een lekkere plaat en 3,5 sterren waard.

De beste referentie voor dit album is naar mijn mening dit album.