The Politicians - Psycha-Soula-Funkadelic (1972)

Alternatieve titel: The Politicians Featuring McKinley Jackson - the Hot Wax Sessions

Funk
Label: Hot Wax

1. Psycha-Soula-Funkadelic (3:55)
  2. The World We Live In (4:20)
  3. Church (3:16)
  4. Free Your Mind (2:56)
  5. Everything Good Is Bad (4:22)
  6. A Song for You (4:42)
  7. Speak on It (5:48)
  8. Funky Toes (4:10)
  9. Politicians Theme (3:02)
  10. Close Your Big Mouth (3:12)
avatar van Angelo
Motown had The Funk Brothers en Hot Wax (en Invictus) had The Politicians & McKinley Jackson. Een onbekende, maar o zo belangrijke groep. Eigenlijk bestond deze groep uit enkel sessiemuzikanten die doorgaans de instrumentatie verzorgden voor de platenlabels van Holland-Dozier-Holland. Sterker nog, McKinley Jackson -de man op de hoesfoto- schijnt bijna alle (!) nummers van de HDH-labels te hebben gearrangeerd. Hoewel de labels van Holland-Dozier-Holland nooit echt een succes waren, kwam het hen wel goed uit dat deze groep als instrumentalisten nooit zijn doorgebroken; ze waren een essentiële schakel binnen de bedrijfstak van de labels en konden dan ook écht niet gemist worden. Ondanks de professionaliteit van de muzikanten voelt dit album aan als één groot probeersel; georganiseerde stukken (zoals bijvoorbeeld A song for you) worden afgewisseld met chaotische stukken (zoals bijvoorbeeld Psycha soula funkadelic). Dat zorgt voor een vreemd eindresultaat. ’t Is wel aardig overigens, maar het is door andere groepen beter gedaan. Het is dan ook verre van bijzonder.