Marc Almond - A Virgin's Tale - Volume I (1992)

Label: Virgin

1. Stories of Johnny (3:48)
  2. Love Letter (5:17)
  3. Blond Boy (5:03)
  4. The House Is Haunted (Ectoplasmix) (6:20)
  5. Broken Bracelets (5:18)
  6. Cara a Cara (4:31)
  7. The Heel (3:18)
  8. A Salty Dog (4:29)
  9. The Plague (3:09)
  10. The Little White Cloud That Cried (2:13)
  11. For One Moment (2:55)
  12. Just Good Friends (3:53)
Outtakes en andere versies dat zijn de nummers die deze cd bevolken. Vooral voer voor fans dus.
For one moment vind ik een schitterend nummer: behoort tot mijn favoriete Almond-songs.

Aha, eindelijk een stem erbij en dat voor een toch wat obscure verzameling met andere versies en b-kanten.
Ik ben wel benieuwd wat user shinybeast hier dan van vind, zeker omdat dit album nu niet bepaald tot de meest bekende van deze artiest behoort. Ik had net een stukje geschreven bij volume 2 en de stem hier volgt gelijk............ dat wekt mijn nieuwsgierigheid: hoe goed ken je dit en wil je er dan wat over vertellen?

Zelf heb ik er een halfje bovenop gegooid net als bij deel 2. Er staan ongelooflijk sterke nummers tussen die absoluut tot het beste van Marc Almond behoren en wat blijf ik het Peter Hammill nummer Just Good friends toch een heerlijk nummer vinden, zowel in deze versie als het origineel.

wcs
Goed maar net niet zo goed als volume 2 die 4* krijgt, daarom 3,5* .
Zeker voor een verzameling b-kantjes is dit toch erg goed

Aanmerking op andermans stemgedrag weggehaald. Da's meer iets voor PM naar de desbetreffende user of de mods.