Gridlink - Amber Gray (2008)

Label: Hydra Head

1. Amber Gray (1:06)
  2. 3 Miles Below Sea Level (0:51)
  3. The Jenova (1:10)
  4. Crash Logs (0:58)
  5. Black (1:07)
  6. Pattern Recognition (1:06)
  7. Antitheist (1:17)
  8. Stake Knife (1:13)
  9. Asuka (0:34)
  10. Burning Tiamat (1:03)
  11. Severance Package (1:24)
avatar van Don Cappuccino
Japanse metal. Verder dan DIR EN GREY en Sigh kwam ik niet. Deze bands hebben beide een eigen sound. Dit is Gridlink, een Japanse grindcoreband.

Progressieve grindcore om te verstaan. Deze mannen hebben niks te maken met bands als Napalm Death. Alles is nog vele malen gekker en technischer. De drummer is echt gestoord en speelt ook in Kill The Client, een geweldige band.

De zanger komt uit de band Discordance Axis die ook bekend staat om zijn progressieve kijk op grindcore. Hij krijst door het complete album heen. Op de nieuwe EP genaamd Orphan heeft de zang meer variatie.

En er is zelfs nog melodie. Zelfs harmonie met de gitaren! Er zitten zeer veel ideeen in een nummer van hun en op z´n langst duurt het maar 90 seconden. Daarom is het een verdomd vermoeiend plaatje.

Ik hoor het je bijna zeggen: Zo kort en toch vermoeiend? Ja, zeker. Maar toch wil ik hem nog een keer opzetten. 4,5 ster.

avatar van niels94
Heerlijke muziek dit. Kort en krachtig is nog zacht uitgedrukt, een album vol agressie en kracht, met pijlsnel gitaarspel en drumwerk. Desondanks zit alles wel erg goed in elkaar, het is niet zomaar wat gerag op gitaar en drums, er zit wel degelijk melodie in en er is wel degelijk wat te ontdekken op muzikaal vlak. Ook de 'screams' vind ik erg goed. Een korte maar heerlijke muzikale uitspatting. Een heerlijke ontdekking.