The Lloyd Langton Group - Night Air (1985)

Label: Flicknife

8. Lonely Man
  9. Candle Burning
  10. Lunar-Tic
Mssr Renard
Huw Lloyd Langton is bekend van Hawkwind. Hij speelde op de debuutplaat en kwam vanaf 1979 de band weer versterken. Rond de jaren '80 experimenteerde de band veel met solowerk en ook wat wisselvallige Hawkwind-albums.

Tussen al dat gedoe door bracht Huw dus wat eigen platen uit, die niets met spacerock te maken hebben. Het is aangename AOR met stevig gitaarwerk. Songmatig nogal simpel en middle-of-the-road, en als vocalist is Huw ook nogal mat en monotoon. Het is dan ook met name het gitaarspel wat de aandacht moet trekken. Omdat de plaat gericht is op pop/rock zijn er zeker wel gave gitaarsolo's, maar daarvoor moet je je toch wel door het matige songmateriaal heen worstelen.

Tofste nummer van de plaat is 'Alien Jiggers', een instrumental met een lekker tempo, gave solo's en zelfs een voorzichtige knipoog richting 'Levitation'-era Hawkwind. Verder klinkt het allemaal erg sympathiek en kan Huw prima zijn mannetje staan buiten Hawkwind om. Ik zie dit dan ook niet meer als een hobbyplaat van een zeer goede gitarist.