Huw Lloyd Langton - On the Move (1997)

geen stemmen

10. Outside the Law
  11. Lonely Man
  12. Off the Cuff
Mssr Renard
Verrassend goede rockplaat van deze ex-Hawkwind-gitarist. Opgenomen in kwartet-vorm met een tweede gitarist, heeft deze plaat nog een aardige punch. Geheel in lijn met de jaren '90 heeft deze plaat flink wat roots-invloeden en heeft het wat weg van Tom Petty of John Mellencamp. Huw is geen waanzinnig vocalist en omdat hij zich daarvan bewust is, beperkt hij zich tot een beetje praatzingen. Het gitaarspel is echt heel erg lekker, en ik vind het echt jammer voor Huw zelf dat hij nooit genoemd wordt als mensen de top-gitaristen opnoemen. Misschien mist hij de flair en zijn zijn voormalige broodheren (Widowmaker en Hawkwind) te obscuur.

De muziek is mijlenver verwijderd van de spacerock van Hawkwind en is een soort van Amerikaans klinkende heartlandrock. Het luistert lekker weg.