Tor & Sufjan Stevens - Illinoize (2009)

Alternatieve titel: The Remix Tape

met Gift of Gab

boomkat
Sufjan en hiphop. Is dat nog eens een gewaarwording

avatar van BoordAppel
Zijn dit mash-ups of echte remixen? In beide gevallen kan ik me er niet zo gek veel bij voorstellen .

BPDD
boomkat schreef:
Sufjan en hiphop. Is dat nog eens een gewaarwording

Volgens mij stond er op het compilatiealbum 'Dark Was The Night' ook al een nummer waarin hij samen werkte met een of andere rapper.
Ik zit persoonlijk toch meer te wachten op een eigen album van meneer Stevens.

avatar van MJ_DA_MAN
BoordAppel schreef:
Zijn dit mash-ups of echte remixen?
Lijkt me het eerste natuurlijk.

avatar van Osiris Apis
Het zijn beats van Tor waarbij Sufjan Stevens wordt gesampled. De vocals zijn van hiphop nummers, maar soms ook de zang van Sufjan.

Ik vind het erg goed gedaan. Erg relaxte beats met raps die er goed op passen. Het nummer met Outkast is mijn favoriet.

Het album is te beluisteren en gratis te downloaden via de site van Tor. Wat zou Sufjan er zelf van vinden?

avatar van Pooiertje
Leuke hoes

avatar van BoordAppel
Niet zo verrassend als The Grey Album maar niettemin erg leuk gedaan.

chrismusic
Ik vind dit echt een heerlijke cd. Kent iemand nog meer cds die in deze stijl gemaakt zijn?

avatar van De Daniël
Vind dit erg tof gedaan, vooral het laatste nummer met That Dress Looks Nice On You erin gesampled vind ik prachtig. Zal dit eigenlijk nooit zo maar opzetten, maar voor de gewaagdheid toch mijn 3,5 ster waardering. Hadden meer rappers maar zo'n goede smaak!

Richard-x
Ik hou echt totaal niet van Hiphop, maar voor dit soort releases gebaseerd op mijn favoriete muziek Sufjan Stevens maak ik natuurlijk een uitzondering om dit toch even te beluisteren!

Vooral John Wayne Gacy Jr. vind ik hier heel erg goed gedaan, de hiphopbeats lopen heel goed over op die melodie, die ik zelf erg prachtig vind.

Het heeft allemaal iets zomers, een frisse productie, naar mijn mening goede rappers (inclusief goede smaak!), en een hoge dosis creativiteit!

Ik geef het een welverdiende 4*

avatar van Dark Yoghurt
Het enige geslaagde vind ik The Dress Looks Nice On You, mooi geremixed, de muziek (Dat hele ge"Make You Feel That Way" irriteert me). Maar nee, ik vind de rap niet echt goed passen bij Sufjan Steven's muziek. Ik hou al niet zo van hiphop, maar ik vind het allemaal te willekeurig, als je kijkt waar de teksten van Sufjan over gingen. Bij Star of Wonder ook als je die rap afgewisseld hebt met die stukjes zang van Sufjan....het past gewoon echt niet in mijn gehoor, alsof de rap er gewoon bij gedumpt is en niks met Sufjan's originele teksten te maken heeft.

Ik vind het ook jammer dat vaak de muziek 1 stukje van het originele nummer is en dat dan in het hele nummer herhaald wordt (Star of Wonder zonder climax, Dress Looks Nice On You geen mooie tussenstukjes). Kan het wel begrijpen waarom het is gedaan, maar ik vind het zelf best wel onderdoen aan de originelen. Dit moet in mijn ogen geen trend gaan worden. Volgens mij heeft Sufjan Stevens ook niet echt super veel invloed gehad op dit, behalve toestemming en goedkeuring.

avatar van prodi9y9
brother ali en sufjan steevens. 2 favorieten van mij... moet deze dus maar eens gaan beluistere!

avatar van Rhythm & Poetry
Op voorhand zeg ik: een leuk project. Hiphopliefhebbers kunnen kennis maken met wat zang van Sufjan Stevens (die zo nu en dan te horen is) en liefhebbers van Sufjan Stevens maken kennis met goede hiphop (want Tor heeft de goede nummers uitgekozen).

Ben benieuwd hoe de uitvoering is, tot nu toe (ben bij de derde track) klinkt het erg fris. Veel tempo, mooie zang van Sufjan en fijn samplewerk van Tor. Nu weet ik ook waar Jedi Mind Tricks haar sample vandaan heeft gehaald voor Razorblade Salvation.

Nu zit deze remix tape er weer op, de tijd vloog echt voorbij. Illinoize klinkt op het eerste gehoor erg goed. Slechts met de remix van Big Daddy Kane heb ik weinig (de raps passen niet geweldig op de productie). Talkin' My Shit daarentegen vind ik gewoon beter dan het origineel. Illinoize is erg leuk om aan te horen, ik heb er denk ik net wat meer mee dan met The Grey Album.

Moeilijk om aan te geven welke tracks ik het beste vind op deze tape. Sowieso Dumb I Sound / ATLiens, maar daarnaast vind ik The Tallest Man / I Like It en Night Zombies / Talkin' My Shit fenomenaal. Maar ook Star of Wonder / None Shall Pass The Dress Looks Nice on You / Make You Feel That Way doen niet veel onder van het origineel. Slechts de tracks met C.L. Smooth en Big Daddy Kane kennen wat schoonheidsfoutjes.

avatar van Kos
Kos
Osiris Apis schreef:

Dank voor de tip!

avatar van pascal83
Rhythm & Poetry schreef:
Op voorhand zeg ik: een leuk project. Hiphopliefhebbers kunnen kennis maken met wat zang van Sufjan Stevens (die zo nu en dan te horen is) en liefhebbers van Sufjan Stevens maken kennis met goede hiphop.

Ik behoor tot beide groepen, maar dit is toch te matig voor mij. Wat leuke instrumenten uit nummers van Sufjan met een hip-hop nummer mixen is mij toch te simpel. Ik moet ook wel meteen toegeven dat ik doorgaans niet gecharmeerd ben van zulke remix projecten.

avatar van Ataloona
Ha, die mash-up met Aesop Rock is toch wel erg leuk geworden.