Peter Gabriel - SW Live EP (1994)

Label: Virgin

1. Red Rain (6:15)
  2. Come Talk to Me * (6:13)
  3. San Jacinto (8:27)
  4. Mercy Street (9:17)
avatar van Hendrix4live
Mooie foto. Ben nu bezig met het album. Stem volgt nog.

avatar van daniel1974nl
Dit had nooit apart mogen verschijnen maar als onderdeel van Secret World Live. Maar, gezegd moet worden, dat ik liever heb dat ie als EP wordt uitgebracht als helemaal niet. Met SWL is zowiezo behoorlijk gerommeld, Op video, DVD en CD en geen zijn daarom volledig. Zo werd meestal direct na Steam Games Without Frontiers gespeeld, en ontbreekt Biko volledig. Nu, GWF staat op de Maxi single van Steam, of beter gezegd een van de versies. Maar Biko is niet terug te vinden.

Ook al zijn het maar 4 nummers, waarvan er twee zelfs ook op SWL staan, de overige twee nummers zijn pure kunst. Ik denk niet dat er betere uitvoeringen van deze nummers zijn als deze...ongekent goed. San Jacinto is hier een puur staaltje hoogstaand bassen van Tony Levin, en met MS laat Gabriel even zien wat hij met z'n stem kan in een versie die nog beter en perfecter is dan op POV. Zo jammer dat beide nummers niet standaard onderdeel uitmaakte van setlist van die tour. Ook met het laatste US concert in NL in 1994 werd Mercy Street niet gespeeld. San Jacinto gelukkig wel.

Los of als aanvulling van SWL, een regelrechte aanrader.