Tim Buckley - Works in Progress (1999)

Label: Rhino

1. Danang (Takes 7 + 8 Intercut) (6:30)
  2. Sing a Song for You [Take 11] (5:43)
  3. Buzzin' Fly [Take 3] (6:44)
  4. Song to the Siren [Take 7] (3:28)
  5. Happy Time [Take 14] (3:13)
  6. Sing a Song for You [Take 8] (2:40)
  7. Chase the Blues Away [Take 3] (4:00)
  8. Hi Lily, Hi Lo [Take 7] (3:37)
  9. Buzzin' Fly [Take 9] (5:07)
  10. Wayfaring Stranger [Take 4] (4:24)
  11. Ashbury Park Version 1 [Take 8] (2:47)
  12. Ashbury Park Version 2 [Take 14] (3:21)
  13. Ashbury Park Version 2 [Take 25 Labeled Master] (3:28)
  14. Dream Letter (Takes 17-16 Intercut) (5:13)
  15. The Father Song [Take 3] (2:44)
  16. The Fiddler [Rough Mix] [Instrumental Version of ''Phantasmagoria in Two''] (3:28)
avatar van AdrieMeijer
Deze moeilijk te vinden cd bevat nummers uit de periode tussen Goodbye and Hello en Happy Sad. Het mooie van deze Works in Progress is dat je heel goed hoort dat Tim Buckley zijn folkverleden achter zich begon te laten en meer en meer de jazz-kant op wilde. Sommige songs (Danang en Ashbury Park) werden later omgesmolten tot Love From Room 109, Sing a Song For You was al helemaal klaar voor de nieuwe plaat, andere songs moesten nog wel wat rijpen voor ze klaar waren voor de definitieve versie ( Song To The Siren en Chase The Blues Away). En daarnaast horen we songs die Buckley wel uitprobeerde, maar nooit op een officiële plaat uitbracht. De geluidskwaliteit is perfect en voor alle fans die vooral de periode van Dream Letter-Live in London zo mooi vinden, is dit verplichte kost.
The Father Song is trouwens gebruikt voor de film Changes uit 1969, ik heb hem gezien maar er is me niets van bij gebleven behalve de soundtrack.

avatar van ArnoldusK
Mijn eerste kennismaking met Pa Buckley. Ik ben helemaal overrompeld.
Deze takes zijn alsof we stiekem mee mogen luisteren naar zijn schone creaties. Soms wat gemompel vooraf of achteraf, maar in elk geval met weinig opsmuk. Kaal, oprecht.

Hoor sterke linken met tijdgenoten Donovan, Fred Neil en Gene Clark.

Die Tim, maar 28 jaar hier verbleven...