James Last - Ännchen von Tharau Bittet Zum Tanz (1966)

West-Duitsland
Label: Polydor

1. Wem Gott Will Rechte Gunst Erweisen/ Üb'immer Treu und Redlichkeit/ Ein Männlein Steht Im Walde
  2. Sah ein Knab' ein Röslein Steh'n/ In Einem Kühlen Grunde/ Wenn Alle Brünnlein Fließen
  3. Du, du Liegst Mir Im Herzen/ Der Mai Ist Gekommen/ Das Wandern Ist des Müllers Lust
  4. Ännchen von Tharau/ Es Zogen Drei Burschen
  5. Lang, Lang Ist's Her/ Muß I'denn/ Mädele, Ruck, Ruck, Ruck
  6. Horch, Was Kommt von Draußen Rein/ Der Jäger aus Kurpfalz/ Freut Euch des Lebens
  7. Gold und Silber Lieb'ich Sehr/ Wenn Ich ein Vöglein Wär'/ Am Brunnen Vor dem Tore
  8. Steh'ich in Finst'rer Mitternacht/ Weißt Du, Wieviel Sternlein Stehen/ Nun Ade, du Mein Lieb' Heimatland
  9. Guter Mond, du Gehst So Stille/ Ich Weiß Nicht, Was Soll Es Bedeuten
  10. Das Lieben Bringt Groß' Freud/ Im Krug Zum Grünen Kranze/ Es Klappert die Mühle Am Rauschenden Bach
Het was 1966, 3 jaar vóór de release van "Annchen" vol. 2 (zie mijn recensie aldaar) en "Op Klompen". Ik heb een zwak voor de medley-lp's van Last uit de 60's, zo ook voor deze:. 5 sterren.

Geen reactie, dus dan zal ik het zelf moeten doen:
ik ben kortgeleden aan een in 1998 uitgebrachte cd gekomen met tracks van deze (cd(Ännchen von Tharau 1) en diens opvolger uit '69.
Ondans dat deze cd "pas" 15 jaar oud is is-ie niet meer te bestellen. Ik ben er via e-bay aangekomen.
Er staat een aantal tracks van A.v.T. 2 op, maar de meeste zijn van A.v.T.1
De kwaliteit van de tracks van A.v.T. 2 zijn op deze cd weliswaar niet optimaal, maar zéker beter dan die van de lp. Er is duidelijk aan gesleuteld.
Ik hoop nog steeds dat de beide A.v.T.'s binnen afzienbare tijd door Polydor op cd worden uitgebracht, en dan als dubbel-cd, zoals ook met "Op Klompen" en "Onder Moeder's Paraplu" is gebeurd. Deze eerste A.v.T. krijgt van mij 5,5 sterren...ja, ik weet dat dat niet kan, maar aan deze lp is m.i. beter gewerkt dan aan "A.v.T. 2 en "Op Klompen". Ultimate perfection,