Soft Cell - Cruelty Without Beauty (2002)

Pop / Electronic
Label: Cooking Vinyl

1. Darker Times (4:25)
  2. Monoculture (3:55)
  3. Le Grand Guignol (4:14)
  4. The Night (4:16)
  5. Last Chance (4:31)
  6. Together Alone (5:46)
  7. Desperate (4:45)
  8. Whatever It Takes (4:38)
  9. All Out of Love (4:59)
  10. Sensation Nation (4:05)
  11. Caligula Syndrome (4:51)
  12. On an Up (4:26)
Solo vind ik Marc Almond top, Soft Cell staat een heel klein treetje lager bij mij.
Neemt niet weg dat ik Almond daar ook graag in hoor zingen.
Dit album is een leuke aanvulling op het oude werk. Niet onmisbaar, maar leuk voor de fans.

Pieter Paal
'Sensation nation' vind ik toch wel een top-nummer.

Leuk album, niet heel bijzonder. Darker times klinkt erg modern terwijl de tekst toch duidelijk Soft Cell is. Last chance en de Frankie Valli and The Four Seasons cover The night klinken leuk maar vind ik niet echt bij Soft Cell passen. Mijn favoriet van deze cd is together alone. Maar na dit nummer vind ik de rest een beetje eentonig worden.

avatar van RogerV
Monoculture is een geweldige single. Mooie aanklacht tegen de eenheidsworst die ons op allerlei fronten eeuwig zal blijven teisteren. Dat zou een verdiende hit zijn geweest.

Die videoclip waarbij Ball en Almond in een fastfood restaurant werken is ook heel sterk gevonden.

De rest van het album ken ik nog niet dus dat zal ik maar eens gaan opzoeken.

Er komt een vinyl-versie aan. Voor het eerst, want tot nu toe alleen op cd uitgebracht. Er was geen artwork meer beschikbaar, dus hebben ze lopen leuren bij fans of die nog iets hadden. Er bleek nog een tourposter beschikbaar te zijn en die konden ze gebruiken.

Op de reissue staan gelijk ook extra tracks. Ben benieuwd.

Staat in de wachtrij (wel zonder *). Ze gaan zelfs op tour. Dat grote afscheidsconcert in Londen was dus uiteindelijk toch geen afscheid.