John Foxx & Robin Guthrie - Mirrorball (2009)

Label: Metamatic

1. Mirrorball (4:14)
  2. My Life as an Echo (3:06)
  3. The Perfect Line (4:55)
  4. Spectroscope (3:24)
  5. Estrellita (4:48)
  6. Luminous (4:32)
  7. Sunshower (3:53)
  8. Ultramarine (4:34)
  9. Empire Skyline (4:09)
avatar van Mjuman
N.a.v. het topic new wave/post punk plaat van de dag - Garlands, jazeker met Robin Guthrie - ben ik ga zoeken en kwam ik dit album. Staat inmiddels in bestelling - ik ben heel benieuwd, aangezien ik ook een liefhebber van het werk van John Foxx ben (op amazon.co.uk staan soundbites).

Woutt
Lijkt dit qua stijl nog iets op de Cocteau Twins?

avatar van Edwin
Dat kan ik mij zonder de stem van Liz Fraser niet voorstellen.

Edwin schreef:
Dat kan ik mij zonder de stem van Liz Fraser niet voorstellen.

Nou, da's wel heel streng. Qua gitaarklanken, zeg ik best wel; maar dit is meer richting ambient. Goed te draaien tijdens een uurtje quality time met de lady en een glaasje wijn erbij. Het is aangenaam reflectieve muziek.

avatar van Gerards Dream
Vreemd is dat als je een naam van een persoon naar boven ziet komen die je een tijd hebt gevolgt en er min of meer afscheid van heb genomen. Ik heb het hier over John Foxx. Dan kom je al surfend over deze site zijn naam weer eens tegen. Dit keer samen met Robin Guthrie en dan wordt je toch nieuwsgierig hoe dit klinkt. Na wat ik op YouTube heb gehoord erg goed, dus deze gaat op de lijst.

avatar van goldendream
Wat is het beste van dit album?

avatar van Gerards Dream
Bij een album met weinig stemmen is dat moeilijk te zeggen. Maar als je bij albums met veel stemmen even clickt op het tabje "statistieken" kun je zien wat de gebruikers van MuziekMeter goede tracks vinden.

Precies. Dit lijkt me een mooi antwoord, ik heb de vraag bij zo'n 10 andere albums weggehaald.

herman schreef:

Het is inderdaad een goed antwoord, want dat wist ik niet.
Ik wil wel graag duidelijk maken dat mijn vraag bij vele albums van John Foxx geen negatieve bedoeling had. Ik wilde gewoon weten wat zijn beste nummers zijn, want ik ken er nauwelijks iets van en zijn discografie is zo uitgebreid. Hetzelfde geldt voor Billy Currie.
Maar beiden zijn eerder onbekend, getuige de weinige respons op de vragen. De albums zijn ook moeilijk te vinden en eerder duur.
Via YouTube en itunes heb ik intussen al heel wat beluisterd van beide heren. Het heeft wel iets, maar doet me niet echt veel. Een beetje Vangelis, een beetje Mike Oldfield, maar dan minder.
Ik zal de zoektocht dan maar staken en me houden bij Ultravox en de solocarrière van Midge Ure.

avatar van thelion
goldendream schreef:
De albums zijn ook moeilijk te vinden en eerder duur.

Op cdwow.nl staan behoorlijk wat van zijn albums onder de € 10,00

avatar van goldendream
Tja, ik vind het een risico omdat ik er niks van ken en wat ik via het internet beluisterde, mist net dat tikkeltje meer om er voor te gaan.

goldendream schreef:

Het is inderdaad een goed antwoord, want dat wist ik niet.

Ok - in dat geval kan ik je de compilatie Metatronic aanraden. NB: Metatronic

Dat is een overzicht van zijn (betere) oudere werk (cd1), met opnamen van een live concert in Sydney + 12"s (cd2) en een dvd met clips van zijn bekendste singles. Als je de link volgt, kom je bij Amazon; daar kost ie 6.99 GBP - verzendkosten zijn ca 1.80 GBP; opgeteld heb je dan voor zo'n 10 euro een mooie representatieve verzameling.

Dit album heeft meer een ambient sfeer, net als Cathedral Oceans.

Dank voor de info.
Het is wel een wat slordig samengestelde verzameling met bv geen aandacht voor Cathedral Oceans. Er bestaan van hem gewoon geen deftige verzamelaars.

Dank voor de info.

Dat werk valt ook bijna niet te splitsen hier vind je dat compleet, voor ca. 12 euro.

Bedenk dat Foxx - tegenwoordig senior lecturer (prof/docent) aan het London College of Music and Media - naam en faam heeft verworven vanwege de gedurfde combi in Cathedral Oceans van muziek en grafische kunst (zijn videowerk).

avatar van Mjuman
Heb dit vanochtend weer eens opgezet en ik kan maar niet op gang komen. Traag, zalvend, pseudo-Gregoriaans - nee ik ga denk ik zo een potje klassieke stampmuziek opzetten om niet achter het scherm in slaap te vallen.

Deze ijle, etherische klanken zijn meer voor een post-noen powerdip - even achterover leunen - dan om 's ochtends het schema voor de rest van de dag te bepalen. Te zweverig, te veel EO of neo - maar geen energie