Dispatch - Who Are We Living For (2000)

Label: DCN

1. Everybody Clap (1:51)
  2. Open Up (4:42)
  3. Just Like Larry (2:10)
  4. Time Served (3:08)
  5. Even (4:40)
  6. Passerby (3:54)
  7. Carry You (3:12)
  8. Dbits (1:35)
  9. How Now (2:38)
  10. Lightning (4:47)
  11. Granite (2:31)
  12. Prince of Spades (3:54)
  13. Parade Speed (1:39)
  14. Headlights (5:28)
  15. Blood (3:07)
  16. 10 Ft, 5 Ft, Bag 'Em (2:17)
  17. Douggie Mayu's (1:19)
avatar van milesdavisjr
Dispatch is typisch zo'n band die je live moet zien en ervaren. Niet dat de platen slecht zijn, integendeel, maar de energie en wisselwerking tussen band en publiek stuwt de heren tot grotere hoogten. Bij veel songs musiceren de heren vrijelijk en de songs lenen zich uitstekend om naar gelang uit te bouwen, verbouwen of van andere arrangementen te voorzien.

Who We Are Living For is een prima album maar vormt een mooi voorbeeld om te vergelijken met live platen als Gut the Van of All Points Bulletin. De productie van Who We Are Living For klinkt droog en dof, alsof er een deken overheen hangt. Dat neemt niet weg dat nummers als Even, Time Served en het fraaie Passerby heel fijn mijn gehoorbuizen indringen. Desalniettemin groeien deze songs op de bühne uit tot juweeltjes. Op latere platen van Dispatch zoals Circles Around the Sun en America, Location 12 zou dit euvel verholpen zijn en kregen de platen een fijne sound mee, maar werd de kwaliteit van de songs weer wisselvalliger. Frustrerend bandje dat Dispatch.