Dispatch - Four Day Trials (2000)

Alternatieve titel: November 19-22, 1998

1 stem

Label: Bomber

1. What Do You Wanna Be (4:27)
  2. Bullet Holes (4:07)
  3. Wide Right Turns (2:37)
  4. Here We Go (5:30)
  5. Cover This (5:04)
  6. Mission (3:39)
  7. Hubs (5:13)
  8. Root Down (3:55)
  9. Headlights (5:28)
avatar van milesdavisjr
Het zal ergens in 2012 geweest zijn dat ik getuige was van een van de beste liveoptredens die ik ooit heb gezien. Hoewel de muziek je niet van de sokken blaast, de samenzang fraai is maar niet hemelbestormend en de songs weliswaar vernuftig in elkaar steken maar ook niet vernieuwend zijn. Neen, het ging mij om de sfeer die er hing, het spelplezier van de heren en de interactie met het publiek. De temperatuur in de zaal nam langzamerhand toe, van het in eerste instantie wat gereserveerde publiek was na verloop van tijd niet veel meer over. Men ging uit hun dak en ik ook. Sowieso is Dispatch een band die je live moet zien en horen. Op plaat, slaat de bij vlagen energieke en swingende rock een beetje dood en dat is jammer. Four Day Trials steekt weliswaar goed in elkaar, maar nummers als Here We Go en Wide Right Turns schreeuwen voor een uitvoering op de planken. Dat maakt dit plaatje zeker niet slecht, integendeel. De heren weten heel handig diverse muzikale genres aan een te smeden. Van funk, rock, ska, folk en een vleugje reggae, men gooit het gebodene in een blender en alles wordt met het nodige enthousiasme uitgeserveerd. Kortom, als je iets aanschaft van Dispatch ga dan voor 1 van de liveplaten; Gut the Van, All Points Bulletin of Ain't No Trip to Cleveland, op deze platen weten de heren uitstekend de juiste snaar te raken.