Quantum Fantay - Kaleidothrope (2009)

Belgiƫ

7. Moving Circles (4:22)
  8. Kaleidothrope (8:03)
  9. Telepathy (5:44)
Kingsnake
De nieuwe plaat van deze vlaamse spacerockers. Ben benieuwd!

Kingsnake
Het is best een goede plaat. Up-tempo progrock/spacerock. Maar het is allemaal niet erg vernieuwend.
Het spel is enthousiast, strak en lekker hard. De keyboards, gitaren en fluiten zitten weer lekker in de mix. En de drum/bas zijn fijn overdonderend.

Wellicht dat ik een hoger cijfer ga geven, als de plaat me wat meer is gaan aangroeien.

Bij mij is deze schijf na ettelijke luisterbeurten al gegroeid. Al is dit zeker niet het beste album van QF. In mijn opinie zijn alle albums van QF af en prachtig individueel elkaar gestoken en elk hebben ze afzonderlijk veel luistergenot te bieden. Zo kunnen fans van Ozric Tentacles, die het graag wat harder wensen, bvb blindelings de dubbele live van deze band aanschaffen. Ik wacht vol ongeduld op een wat zweveriger en rustig album van deze talentvolle Belgische band.

Ozric Spacefolk
Weer een plaat met Frodo op gitaar.
Waarom hij op de tweede studioplaat afwezig was, is mij een raadsel.

Quantum Fantay is een progressive spacerock band beinvloed door Ozric Tentacles.
Quantum Fantay gebruikt ook veelvuldig synths en fluit naast het bijtende gitaarspel.
De vlamingen spelen wat steviger dan the Ozrics maar zijn wel at minder creatief (lees minder fusion-gericht).

De spacerock spettert er in ieder geval keihard van af.
Een goede plaat van uitstekende muzikanten.