Arno - Best Of (2009)

Alternatieve titel: Triple Best Of

België
Label: EMI

1. Vive Ma Liberté (4:10)
  2. Mourir à Plusieurs (3:23)
  3. Chic et Pas Cher (3:19)
  4. Elle Adore le Noir [Live] (5:05)
  5. Voir un Ami Pleurer (4:14)
  6. Dancing Inside My Head (4:54)
  7. See-Line Woman (4:29)
  8. Françoise (3:20)
  9. Sarah (La Femme Qui Est Dans Mon Lit) (4:01)
  10. No Job No Rock (4:02)
  11. Reviens Marie (4:19)
  12. Lola, Etc. (4:04)
  13. Music Is the Dope (3:53)
  14. New Born Monkey (2:15)
  15. All the Young Dudes (2:53)
  16. Jive to the Beat (5:05)
  17. Qué Pasa? (2:13)
  18. Give Me the Gift (3:29)
  19. Le Bon Dieu (2:35)
  20. Arrivederci Solo (3:23)
  21. They Never Make You Laugh (3:19)
  22. Mon Sissoyen (2:52)
  23. From Zero to Hero (3:37)
  24. I Want to Break Free (3:22)
  25. Je Veux Nager (3:39)
  26. I'm Not Myself (4:07)
  27. Fantastique (2:32)
  28. Death of a Clown (3:37)
  29. La Vie Est une Partouze [Live] (4:16)
  30. Je Ne Veux Pas être Grand (3:25)
  31. Ils Ont Changé Ma Chanson (3:48)
  32. Je Suis Sous (3:33)
  33. Marie Tu M'as (3:13)
  34. Tango de La Peau (3:07)
  35. It's All over Now (4:01)
  36. Putain Putain (4:23)
  37. Whoop That Thing (3:28)
  38. Forget the Cold Sweat (7:07)
  39. Bathroom Singer (3:28)
  40. Meet the Freaks (3:08)
  41. With You (4:13)
  42. Les Yeux de Ma Mère [Live] (4:09)
  43. Knowing Me Knowing You (4:20)
  44. Elisa (3:19)

met Jane Birkin

45. Watch Out Boy [Live] (4:19)
  46. I'm Not Like That (2:30)
  47. Mother's Little Helper (4:17)
  48. Comme à Ostende (4:07)
  49. Funky Your Not (5:28)
  50. European Cowboy (3:52)
  51. Bye Bye Till the Next Time (3:25)
  52. You Got to Move [Live] (3:42)
  53. Ma Femme (2:52)
  54. Les Filles du Bord de Mer (4:58)
  55. Hit the Night (2:57)
  56. Middle Class and Blue Eyes (3:15)
  57. Hot Head (2:54)
  58. Lonesome Zorro (3:36)
  59. Yooh (2:42)
  60. Hey Sister (3:21)
  61. O La La La (3:18)
Father McKenzie
Onlangs Arno's versie van Queen's "I Want To Break Free" gehoord, erg leuk gedaan.
De rest van deze schitterende collectie, ja, die ken ik uiteraard, omdat ik zowat alles van Vlaanderens "Beau Arno" in bezit heb. Een fan als het ware...

Whoop That Thing funkt als een tiet, zijn Abba cover Knowing Me Knowing You overtreft het al niet misse origineel en hij doet ook iets moois met Jagger & Richards' Mother's Little Helper.

Zijn Franstalige nummers, iets dat vaak het midden houdt tussen een chanson en een rocksong, blijf ik zijn beste werk vinden.

La Vie Est Une Partouze?

Zeker als het aan Arno ligt!

avatar van LucM
Deze compilatiebox van Vlaanderens bekendste rocker heb ik vorige week aangeschaft. Veel schitterende nummers al hoor ik zijn Franstalig repertoire het liefst en natuurlijk ook de nummers van T.C.Matic. Ook prima covers van o.a. "Knowing Me Knowing You" en "Les Filles du Bord de Mer".

LucM schreef:

Van wie is knowing me, knowing you dan oorspronkelijk? Ik vind dat een van de beste nummers van French Bazaar, eigenlijk tot nu toe de enige cd die ik van hem ken. Ik ga echt eens wat meer muziek van deze man beluisteren.

avatar van c-moon
bertus99 schreef:

ABBA! - Zoals Father McKenzie al schreef...

avatar van c-moon
Best een interessante verzamelaar, en vrij 'volledig'.
Als je natuurlijk al zowat alle reguliere albums, livealbums en het TC-Matic hébt in je cd-kastt, zoals ondergetekende, is het vooral een hebbedingetje om de collectie te vervolledigen... want je hébt dan immers ei zo na alle tracks op de compilatie al...

Maar 't lijkt me een ideale kennismaking met onzen Arno....

'k koop de box vast nog wel eens later, maar 'echte' nieuwe releases krijgen voorlopig voorrang...

avatar van hans25
c-moon schreef:

Maar 't lijkt me een ideale kennismaking met onzen Arno....

Inderdaad, dit is een zeer leuke compilatie voor iemand die Arno's werk nog niet of (te) weinig kent. Maar deze cd biedt ook niet meer dan dat. Ik heb zelf zowat alle reguliere albums, de 'Le Best Of', een paar live-cd's, 'Covers Cocktail' en de 'Compil Complet!' van T.C. Matic. Maar kijk, de man was jarig en er zou een verzamelaar komen. Ik zat er eerlijk gezegd niet op te wachten en ik ga er dan ook mijn geld niet aan geven.
Laat het volgende reguliere album maar komen!

Father McKenzie
@ Hans25; voor die enkele extra tracks die niet eerder verschenen ga ik mijn geld hier ook niet aan uitgeven, vooral omdat ik zo goed als alles van deze topartiest al in huis heb... Geef mij ook maar een nieuw sterk album, it's about time.
Zijn laatste Jus de Box vond ik redelijk flauw, vergeleken met de paar albums daar net voor....
Ik vind Arno in het Frans gewoon op zijn best. En chanson ligt hem tegenwoordig méér dan pure rock. Past ook beter bij zijn 60 lentes...

avatar van CWTAB
hmmm net gekocht uit volledigheid, uitstekende verzameling van man's carriere, zo krijgen meer mensen de kans om white trash & charles et les lulus te horen....

maar wat staat hier eigenlijk van eerder niet verschenen tracks?

enkele live tracks? beetje mager maar kom voer voor de mensen die arno nog nie kennen...

Father McKenzie
Arno, blijkbaar het beste bewaarde Belgische geheim, want niet zo heel veel Nederlanders schijnen ooit gehoord te hebben van Vlaanderens grootste rocker ever! En da's gewoon pure doodzonde, getuige van deze schitterende drievoudige box, een MUST voor de fan, en eigenlijk voor alle rockfanaten!

PS; Ook Brussld, zijn nieuwste worp, is alweer erg raak!

Als niemand wat promotie maakt voor le beau Arno.... tja, dan moet ik het zelf maar weer eens doen hé?

avatar van George
Beste Father , ik heb goed nieuws !
Toevalligerwijze ben ik vandaag door een bevriende relatie in het bezit gesteld van een aantal Arno cd's.
Heel bijzonder dus om gelijk een bericht van jou hier te vinden over iemand waarover mij vrijwel niets bekend is.
Het best bewaarde Belgische geheim is dus in mijn handen gevallen en zal hopelijk aanstonds mijn oren gaan strelen.
Ik ben heel benieuwd !

Father McKenzie
Grapjas.... beluister intens.... en oordeel nooit te vlug....

Father McKenzie schreef:

Ik wel. Heb hem zelfs een keer live meegemaakt in Tivoli, Utrecht. Was een goed maar niet groots concert. Ik heb de cd French Bazaar in het rek staan en een andere cd, Charles Ernest, op mijn I-pod. De eerste vind ik heel goed, de tweede redelijk. Misschien wordt het tijd eens wat meer van Arno te gaan horen, maar misschien geeft deze Best Of een goed overzicht. Is het echt een overzicht van zijn beste werk sinds TC Matic uiteen viel?

Father McKenzie
Het is een echt uitstekend oeuvre-overzicht hoor bertus99, believe me.

avatar van George
Ik bezit zo'n beetje de volgende kennis over Arno. Het is een Belg , maakte vroeger deel uit van TC Matic , is 60 jaar inmiddels en hij staat hoog aangeschreven bij mijn Zuiderburen.
Veel meer weet ik niet over hem momenteel. Dat heb ik expres zo gelaten om zo onbevangen mogelijk naar deze Belgische gigant , naar horen zeggen dan , te luisteren.
De Franse taal zal hierbij voor mij , helaas , een onoverbrugbaar struikelblok blijven vormen.
Ik heb het idee dat deze Arno , veel naar allerlei muziek geluisterd heeft en met name die muziek met een sterke roots achtergrond. Een muzikale veelvraat met een fijnzinnige smaak die zijn kennis daarover gebruikt in zijn eigen muziek.
Het overgeproduceerde , wat je tegenwoordig zo vaak hoort in de popmuziek , houdt Arno verre van zich.Hij begrijpt , zoals elke grote artiest dat doet , hoe je emotie dient over te brengen. Geen overbodige franje dus die nietszeggend en op mij al snel irriterend werkt.
Ik ben de Belg hiervoor dan ook zeer erkentelijk. Het is een plezier om naar zijn uiteenlopende muzikale staaltjes te luisteren.
Van chanson naar blues of naar een golden oldie , zoals Mother's little helper van de Stones , waarvan hij misschien wel een interessantere versie neerzet dan The Stones dat zelf deden in de zestiger jaren.

Father McKenzie
Je blaast me nu wel helemaal weg, Sir George!

PS: en ga nou eens Frans leren, een van de mooiste talen ter wereld!

(bij mij nooit zalven zonder te schoppen, haha!)

avatar van George
Een jaar Frans heb ik op school genoten , excuses moi ; ondergaan. Ik heb er niet veel van opgestoken.
Het gaat me veel te snel zoals die Fransen praten.
Is voor een noordeling niet bij te houden ; en die Fanse drukte daarbij...

Oui Oui, parapluie
Les Excuses sont faites pour s'en servir,

zoek dat maar een keertje op, mocht je het niet snappen, haha

Arno zingt zijn Frans traag en prima verstaanbaar hoor,
ondanks zijn wat rochelachtige stem...

avatar van George
Sorry , maar ik versta hem zelfs nauwelijks in het ' Nederlands ' .
Ik blijf mijn best doen , Father !

Father McKenzie
Ik ben blij dat je zijn versie van Mother's Little Helper van de Stones zo goed vind.
Ook Knowing Me, Knowing You van Abba is met veel respect en zeer doorleefd gebracht, niet?

avatar van George
Doorleefd , ja , Father , daar gebruik je een heel toepasselijk woord , vind ik. Het is geen plastic , wat ik van Arno hoorde .
Knowing me , zal ik zeker nog een keer gaan beluisteren.
Ik beschouw dat nu als een muzikaal , goed gelukte curiositeit .
Mother's little helper : die vond ik uit de kunst !

avatar van bertus99
Ik vind die franse liedjes juist het mooist. Misschien omdat het bijzonder is vanwege dat ik eigenlijk verder helemaal geen frans in mijn collectie heb zitten.
sara (la femme qui est dans ma lit) is prachtig. Maar dat is dan ook een cover van Jacques Brel als ik me niet vergis. Voir un ami pleurer idem dito, maar ook prachtig vertolkt door Arno. Les filles du bord de mer komt van Adamo, dat ken ik nog uit mijn prille jeugd.
Maar soms rockt ie ook aardig in het frans zoals in je veux nager.
La vie est un partouze is ook zo'n goeie in het frans.

Stijn_Slayer
Grappig, het lijkt wel alsof George al voor mij gesproken heeft.

Ook bij mij heeft Patrick dit gat in mijn cultuur dichtgeplamuurd.

Vooralsnog na een eerste kennismaking toch mijn nog wat vrijblijvende commentaar hier maar eens delen.

Veel variatie, qua muziek en qua taal, wat natuurlijk te prijzen valt. Niet alles is echter helemaal mijn ding. Ik verkies net als bertus99 zijn Franse liedjes, met zijn mooie doorleefde stem. Gelukkig heb ik dan wel weer 6 jaar Frans gehad. In het Engels vind ik zijn stem soms (met de nadruk op soms) toch niet helemaal goed uit de verf komen. Patrick stuurde ook eens een interview waarin Arno in het Oostends sprak. Dat kan ik echt niet verstaan, al kan ik streekdialecten uit de Achterhoek (toch redelijk dicht bij mij) ook nauwelijks verstaan.

Arno heeft ook wat fijne rockers gemaakt, al verkies ik echt duidelijk de wat 'kleinere', intieme liedjes. Zijn werk dat meer naar New Wave neigt is over het algemeen minder mijn ding.

Voor mij dus misschien wat meer speurwerk, maar er zit genoeg tussen dat ik kan waarderen.

avatar van barrett
Prachtige collectie uit een rijkgevult oeuvre van een Vlaams/Belgisch topartiest.

avatar van Guinness1980
Wat een geweldig mooie versie van Death of a clown!

0,5
Ben ik de enige die Arno werkelijk dramatisch slecht vindt? Ik schaam me zelfs om Belg te zijn als ik de man bezig hoor of zie. Geen enkel nummer van de man kan me bekoren, maar komt vooral door zijn doorzopen stem.

avatar van i-mac
@jorisvandestraat, dan ben je toch één van de weinigen. Arno is gewoon uniek. Ik ben zeker geen die hard fan van de man. Maar ik mocht hem een paar keren live aanschouwen, en dat was telkens raak. Niet alleen kan de man keihard rocken, hij kan ook onwaarschijnlijk intiem voor de dag komen.
Arni is zeker niet de beste zanger, verre van zelfs. Maar Arno is gewoon Arno. Geen kopie van iets of iemand. En hij gaat al gans zijn leven zijn eigen weg. Misschien moet je eens zijn biografie lezen, dan begrijp je opeens een stuk meer van de mens achter Arno.