Noa & Mira Awad - There Must Be Another Way (2009)

Israƫl
Label: Universal

1. Noa & Mira Awad - There Must Be Another Way (3:00)
  2. Noa & Mira Awad - Will You Dance with Me (3:00)
  3. Noa & Mira Awad - Faith in the Light (2:59)
  4. Mira Awad - Cloud (4:02)
  5. Noa - Nannina (3:46)
  6. Mira Awad - After the Rain (4:23)
  7. Noa & Mira Awad - A Word (4:04)
  8. Noa - Frozen (4:37)
  9. Mira Awad - Olakatuna (3:40)
  10. Noa & Mira Awad - Second Chance (3:01)
  11. Noa & Mira Awad - We Can Work It Out (3:50)
  12. Noa - Dance of Hope (3:18)
Noa & Mira Awad zijn goed bevriend en besloten samen de krachten te bundelen op het Eurovisie Songfestival dit jaar met het lekkere nummer There Must Be Another Way. Live kwam het daar toch niet helemaal goed uit de verf en uiteindelijk behaalden de dames er in de finale een 16e plaats mee.
In de voorronde in Israel zongen ze met meerdere nummers en die zijn hier op dit album terug te vinden aangevuld met nummers uit de eigen discografie.
Dat klinkt op papier niet zo gunstig (want het lijken immers opvullers om snel een album vol te krijgen). Toch ben ik aangenaam verrast over het feit hoe makkelijk de eigen nummers toch één geheel weten te vormen met de gezamenlijke, maar ook tussen de solo-nummers onderling. Noa en Mira zingen liedjes die behoorlijk uit eenzelfde vaatje tappen. Het verschil zit hem dan met name in de taal (hebreeuws en arabisch).
Frozen is inderdaad een (laidback) cover van de Madonna-hit en We Can Work It Out kennen we ook alleen deze versie vind ik dan wel wat minder geslaagd.
Het grote eindresultaat is een vriendelijk album met wat etnische invloeden op een minimaal niveau waardoor dit voor iedere liefhebber van de betere popmuziek zeer geschikt kan zijn. Daarbij geef ik toe een groot Noa liefhebber te zijn dus misschien is het allemaal net even gekleurder dan het zou moeten zijn.

avatar van Justinx
Dit plaatje ligt voor de helft in mijn kast. Binnenkort eens beluisteren dus.