Pete Rock & C.L. Smooth - Basement Demos EP (2009)

Label: One Leg Up

1. The Midnight Wrecka (5:50)
  2. Cool & Calm (5:03)
  3. Go C.L. (3:55)
  4. Down to Move Ya Body (4:44)
  5. Go with the Flow (4:49)
avatar van MJ_DA_MAN
Nooit eerder uitgebrachte songs van het duo, opgenomen in 1990 of 1991 . Komt alleen op vinyl uit; slechts 200 exemplaren verkrijgbaar voor de mooie prijs van $84.97 per stuk.

avatar van Rhythm & Poetry
Of ik er zoveel geld voor over heb dat denk ik niet, maar ik zal het nog eens aan de binnenkant van mijn oogjes bekijken. De EP zelf is natuurlijk weer ouderwets lekker. Had ook niets anders verwacht aangezien dit toch een van de beste duo's uit de jaren '90 was. De heerlijke producties van Pete Rock passen perfect bij de heerlijke raps van C.L. Smooth. Het resultaat is een heerlijke oldskool EP met vijf sterke nummers. Mijn favoriet is toch wel Go with the Flow [Alternate mix].

tuktak
dit soort platen moeten gewoon geboycot worden, lekker downloaden die hap. 85 euro voor een nieuwe release vragen is schandalig en uitzuigerij. alleen als deze plaat daadwerkelijk uit 1991 zou komen en origineel zou zijn, zou het zoveel mogen kosten.

avatar van Boris91
Het is een collectorsitem.. Niet dat ik het er voor over zou hebben maar goed.

Moet dit maar eens checken, ben er wel benieuwd naar. Lijkt me aardig vergelijkbaar met die All Souled Out EP, zit ik daarmee in de goede richting? Dat EPtje en de albums uit 92 en 94 zijn in ieder geval geweldig, dus hoge verwachtingen hier..

avatar van MJ_DA_MAN
Pete en C.L. zijn altijd een goede combi, maar dit klinkt ook daadwerkelijk ''begin jaren '90'' terwijl hun platen juist hun tijd vooruit waren qua productie. Dit klinkt dus ook daadwerkelijk wat ouder en daarmee ook kaler waardoor ik de nummers minder goed vind dan het gemiddelde nummer van hun twee albums. Maar alsnog 3,5* waard; sowieso leuk om een of meerdere keren te checken.

avatar van MAS
MAS
Deze is wat rauwer dan hun albums maar wel een erg leuk eptje.

avatar van Silky & Smooth
Inderdaad een leuk EP'tje. Het klinkt, zoals de naam als doet vermoeden, als demo's. Zowel qua geluid, aangezien er af en toe toch wat ruis te horen is. Wat overigens niet storend is. De producties zijn lekker oldskool. C.L. Smooth rapt hier echt makkelijk en vrij. Ik wil niet zeggen dat hij beter klinkt dan op de twee albums, maar dit is ook erg fijn om te horen!