Roswell Six - Terra Incognita: Beyond the Horizon (2009)

Metal / Rock
Label: ProgRock

1. Ishalem (10:59)
  2. The Call of the Sea (6:25)
  3. I Am the Point (5:40)
  4. Letters in a Bottle (5:02)
  5. Halfway (4:05)
  6. Anchored (4:39)
  7. Here Be Monsters (5:28)
  8. The Sinking of the Luminara (5:40)
  9. The Winds of War (4:48)
  10. Swept Away (4:18)
  11. Beyond the Horizon (5:07)
  12. Merciful Tides (5:07)
  13. The Edge of the World (4:40)
avatar van Papartis
Project n.a.v. een Fantasy boek van Kevin J. Anderson die ook alle teksten van de nummers schreef.
Met als zangers o.a. James Labrie (Dream Theater), John Payne (Asia) en Michael Sadler (ex- Saga). Als zangeres Lana Lane.
Op toetsen Erik Norlander (Rocket Scientists) en verder o.a. ook nog Gary Wehrkamp (Shadow Gallery).

Zeker aan te bevelen voor de Ayreon liefhebbers.

avatar van Whisper
Vandaag voor het eerst kennisgemaakt met Roswell Six. Zoals Papartis al schrijft met veel musici uit de prog wereld. Het feit dat er heel goed samengewerkt wordt maakt dit tot een van de beste prog-albums van het jaar.

avatar van Papartis
Voor een prima recensie van dit mooie album:
Progwereld

avatar van Blind Faith
Mooie, gediversifieerde prog plaat met veel bekende namen. Het doet me wat aan Ayreon en Amaseffer denken, geen slechte referenties dus.

avatar van Ayreonfreak
Ik heb even moeten nadenken over het cijfer voor dit album. Een 3,5 is meer dan voldoende, aangezien de muziek een beetje "fout" is. Het klinkt allemaal een beetje teveel bij elkaar gezocht, je kan voelen dat de artiesten niet echt een band met elkaar hebben gehad. Prominent in de muziek zijn de toetsen van Eric Norlander met zijn stijl die je herkent uit duizenden. Daarnaast gebeuren er echt wel mooie dingen en ik draai het album ook regelmatig maar voor mijn gevoel mag het cijfer niet boven de 3,5 uitkomen. Daarvoor zit er te weinig ziel in de muziek.

avatar van namsaap
Matig album met enkele mooie momenten maar over het algemeen boeit het me te weinig om de hele speelduur uit te zitten.

LaBrie zingt overigens prima hier!

avatar van notsub
Red Sector A van Rush is wel heel duidelijk de inspiratie geweest voor het nummer The Winds of War.

namsaap schreef:

LaBrie zingt overigens prima hier!

Ruim zes jaar later zet ik dit album toch weer eens op. Met het aanstaande ruimtegebrek in mijn CD-kast is dit een kandidaat voor Marktplaats.

De conclusie die ik eerder had is na 72 minuten is niet veranderd. Goede muzikanten en goede zangers voeren matige nummers uit op een nogal vlakke manier. Het is te braaf, te lief…. een beetje saai. Terwijl er in een aantal nummers best wel potentie zit.

Met een beetje peper en wat meer vocale beleving zou dit album beter scoren. Nu blijven de drie sterren staan en de CD mag weg.

Benieuwd wat je nog meer weg gaat doen

Ayreonfreak schreef: