Skiggy Rapz - Bang to the Boogie EP (2009)

Label: Beats Broke

1. Bang to the Boogie (3:39)
  2. Headphones On (3:12)
  3. Today (3:34)
  4. Runnin' Outta Sole (3:56)

met Annemarie

5. Sure Shot (3:28)
  6. Steppin' on My Rhyme (4:28)

met Tinusz

7. Hands Up (3:44)
  8. Runnin' Outta Sole [INF Remix] (3:22)

met Annemarie

9. Sure Shot [Arts the Beatdoctor Remix] (4:13)
avatar van Rhythm & Poetry
Wat een blije guppen project is dit zeg. Zelden iets beluisterd waar zo veel plezier van afstraalt. Toch vind ik het niet goed, ik irriteer me aan Skiggy's manier van rappen. Soms zit hij tegen het schreeuwerige aan. En daarnaast klinkt het zo blij dat het lijkt alsof er een kleuterklas aangesproken wordt. De instrumentaties zijn redelijk, maar van Beats Broke verwacht ik toch wel wat meer. Verder vind ik de bijdrages van Tinusz en Annemarie erg matig. Het past bij het album, dat wel.

avatar van nognooit
Heerlijke zomer plaat die ik, jammer genoeg, pas deze maand ontdekt heb.

De beats/muziek zijn een stuk beter dan op Skiggy's debuut plaat, dankzij de contributie van de Utrechtse band Leaf. Majazz, hier Tienus/Tinusz, was verzorgde voorheen de backing vocals voor Skiggy voor hij verder ging met Leaf.

Skiggy rapt nog steeds iets te snel naar mijn smaak. De diepe ademhalen zijn ook bij deze ep duidelijk hoorbaar. Gelukkig creëren Annemarie en Tinusz wat rust en afwisseling zodat het nergens irritant word.

Na het luisteren van deze ep ben ik erg benieuwd naar het tweede album van Skiggy Rapz. Als Leaf, of in ieder geval Tinusz, weer van de partij is komt dat vast en zeker wel goed.

avatar van MAS
MAS
Bij ughh.com kun je deze cd kopen voor maar $3,38!

avatar van nognooit
Goeie tip, alleen zijn de verzendkosten dan wel $7.89.

avatar van MAS
MAS
Dat klopt. Je kunt hem dan ook het beste bestellen als je toch al iets moet hebben van UGHH. Dat heb ik in ieder geval gedaan.

avatar van Dakduivel
Sure Shot [Arts the Beatdoctor Remix]