Rigby - Everything Must Go (2009)

Label: Universal

1. High Life (3:45)
  2. Parade (3:25)
  3. Everything Must Go (3:38)
  4. Pass You By (3:33)
  5. Daydreamer (2:50)
  6. Cheyenne (3:19)
  7. Extraordinary (3:34)
  8. Dead Man Walking (3:13)
  9. Mystery Man (5:29)
  10. One Song (3:28)
  11. New Day (Hello This Is Me) (4:13)
avatar van cbokhove
Troosteloze, nietszeggende niemendalletjes met waardeloze teksten. (Light up the sky, show me the way, she's gonna be high) OMFG.

tondeman
Hey, ze hebben anders wel geopend voor de Kaiser Chiefs he!

avatar van De Daniël
Vind dit niet eens zo verkeerd klinken hoor, oke de teksten zijn wat nietszeggend, so what? Het kan niet altijd feest zijn he.

'Parade' was leuk, maar helaas een beetje kapot gedraaid op de radio. De nieuwe single 'Everything Must Go' vind ik toch wel erg sterk! Live brachten ze een goede show en ook al kende niemand de muziek, ze wisten het publiek wel te bereiken.
De cd is inderdaad wel behoorlijk mainstream en de teksten zijn niet overal erg diepgaand, maar het is gewoon een plaat die lekker in het gehoor ligt, ook al is het waarschijnlijk geen lang leven beschoren.
Voor een Nederlands product vind ik het zeker geen slechte muziek. Het nummer 'Extraordinary' bijvoorbeeld is wat minder 'poppy' en best goed...

Ik vind dit best een sterke plaat, vrolijke popliedjes met duidelijke invloeden van Britse bands (Editors bijv.)

Parade en Everything Must Go springen er ook wel uit bij mij, maar overall ook gewoon een goed album.

Leuk album met catchy popliedjes. Ik zou bijna willen zeggen dat het on-Nederlands klinkt. Maar erg vermakelijk voor een zomerse dag.

avatar van stoepkrijt
Sterke plaat, vooral de rustigere nummers hebben me positief verrast. Vaak zie je dat rockbands hun albums verpesten met een stel rustige nummers, maar bij Rigby is het juist andersom. Echt een toeveoeging voor t album.
Eindelijk weer een Nederlandse band die echt gaat doorbreken?

Joy
nou, dat oja lele in DWDD was toch behoorlijk overtuigend

lijkt me een goeie band

ken er verder niks van maar ga er eens naar luisteren

avatar van Gründafjørdøhur
Ik ben nog niet echt onder de indruk van dit album. De (akoestische) nummers lijken veel op elkaar, of beter gezegd, die klinken nogal.. 'dertien in een dozijn", en de teksten zijn ook niet echt spetterend.
Vooral "Parade" en "Everything Must Go" vond ik in het begin wel fijne nummers, maar het probleem van "Everything Must Go" is de gitaarriff. Het riffje klinkt lekker, maar voor degene die dit lezen, luister eens naar Home van Simple Minds.
Verder heb ik wat live materiaal bekeken op youtube, maar live zijn ze wel erg goed vind ik. Al met al een leuke band, maar ik ben (nog) niet overtuigd door de Haagse Band.

BSound
Altijd vals bij #dwdd.

avatar van rustugan
0,5
Snap niet dat deze band zo gehypet wordt...Een aantal bandjes uit mijn stad doen niet onder. Textueel erg slap. In sommige liedjes gaat het telkens weer over een meisje...(high life : "Sally's got a thing for parties", daydreamer: "Cheyenne the sun is coming up
and it makes me wonder why". Textuele afwisseling hebben ze nog niet echt van gehoord.

Het meest vreselijke is die zanger die in mijn ogen zo ontzettend vernederlandst engels zingt...vreselijk...Zolderkamerbandje maar echt meer ook niet...

0.5 * ...helemaal niets voor mij...

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik sluit me voor het grootste gedeelte aan bij RockinBart.

Dit is gewoon een prima cd, van een prima band. Het kritische punt van de teksten; ja, daar kan ik me opzich wel in vinden. Het is niet hoogstaand, maar dat geldt in principe ook voor de muziek, dus dat is dan wel weer goed in balans.

Wat deze cd vooral is, is erg prettig luisterbaar. Het zijn lekkere mainstream popnummers in een goede balans van up- en lowtempo nummers. De stem van Christon Kloosterboer is aangenaam om naar te luisteren en past goed bij het type muziek wat Rigby fabriceerd.

Naast een goede cd maken, is Rigby daarnaast ook prima in staat live op te treden. Ik heb ze afgelopen zaterdag in Tivoli gezien en moet zeggen dat ik toch wel prettig verrast was door deze band, waar ik toen zo weinig van kende. Rigby blijkt namelijk naast een prima zanger ook twee sterke gitaristen te hebben, die live helemaal in hun element zijn. Dit levert verassend lekkere gitaarsolo's op, waar ze dan ook beide uitgebreid de tijd voor krijgen/nemen.

Al met al is dit album geen hoogvlieger op zichzelf en zal ook nooit in toplijsten verschijnen, maar ik verwacht in de toekomst nog wel wat moois van deze nog jonge band.

3.5*

avatar van Snoeperd
zeer mooi album, knap werk van deze mannen. High life en Extraordinary zijn mijn favorieten

DonPeliculón
Lekker album. Het is weinig vernieuwend allemaal, maar dat mag de pret niet drukken. Een aantal aanstekende nummers, ook nog wat rustiger werk. Het ligt bij mij lekker in het gehoor, stoor me aan geen enkel nummer.

Ik heb de band ook twee keer live aan het werk gezien en daar was weinig op aan te merken.

Beste nummers vind ik Everything Must Go, Parade, Pass You By en One Song.

Hunter
Lekker zomers, nergens vernieuwend maar zeker niet verkeerd.