Ivan Ives - Newspeak (2009)

Rusland / Verenigde Staten
Label: No Threshold

1. Villain (4:12)
  2. That Man (3:43)
  3. What's Your Excuse? (3:27)

met Mikey Rocks

4. All the Love That I Wasted (3:30)
  5. I Can't Wait (3:24)

12. This Is Ives (4:26)
  13. <3 Attack (3:45)
  14. 1984 (6:51)
Rene1979
Ga deze wel even luisteren...De cover doet denken aan een rockalbum

avatar van Rhythm & Poetry
Ivan Ives is eigenlijk alles wat de gemiddelde rapper niet is. Eigenlijk is hij zelfs een beetje sullig, ik mag hem wel. Ik heb al heel wat albums van hem gecheckt, Ivan is niet de meest getalenteerde rapper. Maar het plezier dat hij uitstraalt en de energie die hij in zijn albums steekt vergoeden veel. Niet voor niets mag hij nu eindelijk samenwerken met artiesten als Percee P, Black Milk en Oh No. Dat laat mijn inziens zien dat hardwerken loont en Ivan heeft deze goede gastartiesten zelf afgedwongen.

Newspeak is zo slecht nog niet Rene. Ivan heeft geen bijzondere flow, zijn teksten zijn niet van de bovenste plank maar wel is het allemaal bijzonder fris. Voor het grootste gedeelte is het erg vrolijk en ik voel me dan ook goed na een luistersessie. De producties sluiten er prima bij aan en hebben toegevoegde waarde als het gaat om het vermakelijkheidsgehalte.

Minpunten zijn er genoeg te noemen, sommige refreintjes zijn toch wel erg slecht. Denk aan het nummer What's Your Excuse? en I Can't Wait. Maar over het algemeen kan ik toch net wat meer hoogtepunten benoemen. Kill 'Em is toch wel een erg verrassend nummer van Ivan Ives. Lekkere oldskool invloeden kent de productie, Ivan Ives die het nummer goed opent en vervolgens nog een sterke verse van Percee P. Vervolgens stelt Black Milk wat teleur op het daaropvolgende nummer, maar een track later gaat het niveau toch weer omhoog. Stand Up kent een zeer aparte productie, het gaat allemaal erg snel maar de stemsamples en de blazers zijn erg origineel en goed gevonden.

Ik denk dat er meer had ingezeten, maar Ivan Ives kan tevreden zijn met Newspeak. Dit zal niet een album zijn dat ik erg vaak op zal zetten maar zo nu en dan in een vrolijke bui geef ik dit album wel een kans. Het is vooral erg origineel en vrolijk.