Machinefabriek - Shuffle (2009)

1 stem

Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Acoustic Guitar, E-bow (5:12)
  2. Music Box, Tuning Fork (1:06)
  3. Piano, Voice (5:11)
  4. Vinyl (1:31)
  5. Autoharp, Vinyl (3:51)
  6. Melodica, Reverb Box (2:26)
  7. Saxophone, Radio, Tape (4:15)
  8. Reel-to-reel (1:15)
  9. Electric Guitar (3:20)
tuktak
toeval dat het concept heel erg lijkt op ten duets van peter broderick?
de broderick is melodieuzer en deze machinefabriek abstracter, ik ben benieuwd hoe hun samenwerking uit zal gaan pakken.
als dit onder de albums valt, dan vind ik hem iig minder dan zijn vorigen. maar dat is opzich geen schande, want die zijn natuurlijk heel erg goed.

Sietse
ook een behoorlijk leuk experiment op het zelfde vlak is van Jos Smolders: Music For CD-Player.
Op dit album uit 1994 staan 99 korte stukjes geluid, sommige stukjes zijn muziekjes, weer anders zijn veldopnames en weer andere zijn gewoon geluidjes.
Speel dit album op shuffle af en je krijgt je eigen muziekstuk, althans dat is het idee.
Conceptueel erg leuk, muzikaal. Nou ja, Jos heeft betere dingen gedaan.
Deze van machinefabriek ken ik (nog) niet, maar ik ben er eigenlijk ook niet heel erg benieuwd naar. Het lijkt mij qua beschrijvingen die ik elders heb gezien niet heel erg boeiend.
Die samenwerking met Broderick echter wel...daar kijk ik naar uit.