Cecil Otter - Rebel Yellow (2008)

Label: Doomtree

1. The Poet Is Rapist (4:36)
  2. 1999 (4:02)
  3. Rebel Yellow (3:27)
  4. Sufficiently Breathless (3:34)
  5. Boxcar Diaries (4:32)
  6. Down Beast (4:34)
  7. Le Facteur (3:41)
  8. Matchbook Diaries [Remix] (3:18)
  9. Demon Girl (1:58)
  10. Let Me Tell You (4:07)
  11. Travelling Drunk Tank (3:20)

met P.O.S.

12. Black Rose (3:23)
  13. Duel (4:17)
avatar van Rhythm & Poetry
Naast P.O.S. heeft nu ook Cecil Otter (zitten beide bij Doomtree) indruk op mij gemaakt. En ook dit album kent rockinvloeden, al is het qua stijl absoluut niet te vergelijken met Never Better. Dit is allemaal veel ingetogener, met vaak rustig gitaarspel. Verder heerst er vaak een sombere sfeer maar daar hou ik eigenlijk wel van. Qua stem is Cecil Otter niet zo heel bijzonder, maar ik kan er erg goed naar luisteren. Als lyricist vind ik hem wel erg goed en kan hij zich dan weer wel meten met P.O.S.. Down Beast! en Travelling Dunktank zijn mijn favoriete tracks op een album dat eigenlijk uit alleen maar goede nummers bestaat.

avatar van Chrisseh
Hmmm, ik weet redelijk zeker dat dit niet in 2009 is uitgebracht. Had 'm al op m'n iPod vóór oktober 2008, kan me niet voorstellen dat hij zó vroeg was geleaked.

Anyway, Rebel Yellow (track) klinkt erg lekker, en hij heeft inderdaad goede teksten.

avatar van Osiris Apis
Op Strange Famous staat dat het album is uitgekomen op 24 januari 2009. 2009 staat ook op de hoes.

avatar van Chrisseh
Klik, en klik. Wat ik ervan begrijp na een beetje google-en is dat dit album 26 Augustus 2008 is ge-released op Doomtree (het label), en daarna is opgepikt door Strange Famous Records. Cecil Otter is dan ook een deel van het Doomtree-collectief, dus ik denk dat dat wel klopt. Op zijn MySpace staat het ook als 2008 aangegeven. (en, zoals ik al zei, ik had 'm al in augustus 2008 op m'n computer, dus lijkt me sterk dat ie pas in 2009 is ge-released).

avatar van Osiris Apis
Je hebt gelijk. Ik heb het aangepast.

avatar van Rhythm & Poetry
En opeens heb je nog maar 216 projecten van 2009 beluisterd.

avatar van Osiris Apis
Haha, maar bij 2008 wel 1tje meer.

R&P schreef:
En opeens heb je nog maar 216 projecten van 2009 beluisterd.

Sowwyy!

Rene1979
Dit album vind ik wel een beetje rockerig maar niet te.. Toch vind ik zijn doomtree maatje POS als rapper beter maar die is weer te rockerig.. Dommtree de groep is gewoon top! Ik ga nu naar een album van Sims luisteren

avatar van P.O.W.
Vette cd, poetische lyrics over goeie beats, verbaast me niks dat Sage Francis hem heeft getekend, erg vergelijkbaar die twee.

avatar van Elohim
vet album, alleen heel jammer van het stuk uit black rose, waar hij mee begint wat hij ook al heeft gebruikt bij no homeowners op het album van SIMS, maar ach, t is een vet stuk tekst wat ie leuk brengt dus zo heel erg vind ik het ook weer neit
gruwelijk stukje tekst zit daarin trouwens:

If it takes one to bleed, two to make the bleeding stop
then I'd rather leave a bloodtrail (then let you make the bleeding stop)

tussen haakjes is wel op No homeowners, niet op black rose

avatar van Osiris Apis
Een erg goed album. Cecil Otter is tekstueel erg sterk en hij heeft een goede stem. Productioneel is het ook van hoog niveau.
Bij de track Rebel Yellow kreeg ik gewoon kippenvel.

avatar van Elohim
Mee eens! Ik krijg deze binnen tegelijk met de nieuwe SIMS.

Ben benieuwd wanneer deze man iets nieuws gaat uitbrengen. Hopelijk krijgen we dan doomtree en strange famous records featurings haha. Multi-posse-cut erop ofzo!

Rene1979
Ik hoop ook al een tijdje op een nieuw Cecil Otter album. Zijn False Hopes is ook vet. Nieuwe Sims album krijg ik ook snel binnen

avatar van Elohim
Zijn False Hopes heb ik nog niet eens gecheckt, ga ik meteen doen!

Trouwens, heb je de deluxe versie van de nieuwe SIMS besteld?

Rene1979
Nee ik heb de gewone ik doe nooit iets met die deluxe dingen... Maar alle false hopes zijn cool. heb alles al besteld op Doomtree

avatar van Elohim
Ik heb wel deluxe, poster is leuk, het mes krijg je ook bij de normale, en ik loop altijd in shirts van artiesten

Rene1979
Ja die shirtjes zijn vaak wel cool

avatar van Elohim
Is een Pre-Order only shirt, dus ik moest em wel hebben

avatar van Elohim
Ik was even de producers aan het checken, zag bij discogs.com staan dat op Match Book Diaries [Remix] ene Nate Collis de gitaar doet. Grappig, die man heeft ook de gitaar op enkele Atmosphere tracks. Trying to Find a Balance bijvoorbeeld!

avatar van Silky & Smooth
De intro van dit album vind ik echt heel mooi! Het laat ook meteen horen wat je op dit album kan verwachten. Cecil Otter laat op het hele album horen dat hij tekstueel op een enorm hoog niveau zit. Zijn stem is verder niet speciaal, maar goed genoeg om duidelijk over te komen en de teksten mooi te brengen. De beats zijn soms heel erg rockerig, maar dat zijn voornamelijk uitspattingen die zijn woorden kracht bijzetten. Niet helemaal mijn ding, maar ik stoor mij er ook niet aan. Verder bestaan de beats uit rustigere instrumentaties, voornamelijk de gitaar. Dit maakt het luisteren naar Rebel Yellow erg aangenaam en interessant.

avatar van Elohim
Toch maar even de video toegevoegd.