Nosferatu - Enemy of the State II (2007)

Alternatieve titel: A Mind Less Ordinary

Dance
Label: Enzyme

1. System_5601 (7:07)
  2. Outshine Any Competition (5:35)
  3. Chronicles of a Freak (6:08)
  4. Running Interference (4:52)
  5. Bustin the Crowd (5:44)
  6. Enemigo del Estado (5:26)
  7. The Flames of Your Righteous Anger (6:28)
  8. Outta Control (5:27)
avatar van Hellblazer
System_5601 is een lekker dreuntrackje dat de eerste 3 minuten gewoon sfeervol beukt, maar daarna wordt het nummer pas echt goed. Een erg tof intimiderend melodietje komt bovendrijven en zakt even in, gevolgd door een sample uit C&C Generals Zero Hour (Bombardment) knalt nummer goed los en komt dat toffe melodietje weer boven gepaard met zware dreunkicks. Erg lekker nummer. De intro had misschien iets korter gekund, maar vervelend is het ook weer niet.
Het tweede nummer is veel meer standaard en vrolijker. Geen slecht nummer, maar valt vies tegen na het eerste nummer te hebben gehoord.
Chronicles of a Freak is weer wat beter. Weer net zo vrolijk, maar leuke voicesamples en de melodie is hier ook prima. Qua kicks is het ook behoorlijk gewoontjes, maar ik heb me met dit nummer best vermaakt.
Running Interference knalt lekker vlot door. Het nummer klinkt goed, maar had wel iets gevarieerder gemogen van mij. Het nummer knalt wel lekker snel en de melodiesample die hier en daar langs komt is ook zeker geslaagd, maar iets meer variatie was welkom geweest.
Bustin The Crowd is weer een van de typische mainstream knallers op deze plaat. Prima Nosferatu trackje; leuk melodietje, leuke kicks en verveelt niet.
Enemigo del Estado is iets vlotter dan het voorgaande nummer, maar verder is er niet bijster veel verschil te bekennen qua opbouw, samples en drive. Ook weer een prima mainstream nummer.
The Flames of Your Righteous Anger is wat donkerder, maar echte Darkcore is het niet, daar is het te melodieus voor, hoe mystiek het melodietje ook mag klinken. Wel zijn de kicks goed zwaar en het nummer is over het algemeen aangenaam te noemen.
De afsluiter is ook prima, niets bijzonders op aan te merken. Erg standaard, maar best goed te doen.

Erg aangename plaat van Nosferatu, zonder matige of slechte nummers. De echte topper is hier zonder twijfel System_5601.
4 Sterren.