Cylob - Mood Bells (2002)

Electronic
Label: Rephlex

1. Tamtam Intro (0:18)
  2. Majorette (2:07)
  3. Endorphine Afterglow (3:03)
  4. China Gong (1:35)
  5. Dark Days (1:43)
  6. Snowing (2:05)
  7. Mood Gong (2:54)
  8. Bryozoa (1:51)
  9. Sentinel (2:58)
  10. Day (1:26)
  11. World Within Worlds (2:22)
  12. Spheres Within Spheres (2:24)
  13. Mood Bowls (2:20)
  14. Gong Meditation (2:35)
  15. Mood Bath (4:02)
  16. Mood Bells (2:10)
  17. After the Soup (3:41)
Ik hoorde laatst de single van Cut The Midrange, Drop The Bass weer eens terug. Wat een flauw deuntje eigenlijk. Hun album klinken wel wat serieuzer toch?

herman schreef:

ik moet bekennen, die single kan ik me zo niet voor de geest halen. maar over deze cd: het is eigenlijk niet meer dan een verzameling vreemde belletjes en ingedamde gongslagen, bij vlagen onsamenhangend, maar overal zeer sferisch en goed om bij in slaap te vallen. voor flauwe deuntjes hoef je hier absoluut niet bang te zijn, voor avantgardistisch gefröbel des te meer. meestal is het dan ook iets te l'art pour l'art voor mij; voor het wat toegankelijkere cylob-werk raad ik cylobian sunset aan.

ik heb mijn stem op deze plaat ook maar meteen een half omlaag gedaan - cylobian sunset vind ik eigenlijk wel duidelijk beter. daarop staan songs, hierop staan collages.

Ok, klinkt goed. Dan ga ik Cylobian Sunset 's luisteren. Cut The Midrange, Drop The Bass is nogal over the top en klinkt als goedkope top40 house anno 1994. Maar ze zullen dat wel bewust gedaan hebben.

avatar van Yak
Yak
He weinige dat ik van Cylob ken vind ik hilarisch. Vooral al die flauwe rave-quotes uit "Cut the midrange, drop the bass" (Everybody in the plaa-haaace!, Jack to the sound of the undergrouuuund!) en de maffe vocoder-rap van "Rewind" (op deze aanrader van een compilatie) vind ik hilarisch. Of het hele albums doorstaat weet ik niet, maar dat zal ik binnenkort eens aan een test gaan onderwerpen.

avatar van Onderhond
0,5
Was ik al niet onder de indruk van de Cylobian Sunset, ben ik het hier al helemaal niet.

Op dit album staan belletjes, gongs en andere aanverwante samples. Hier en daar een verdwaalde wave, maar daar stopt het dan ook bij. Kan me wel aansluiten bij de l'art pour l'art opmerking, al is het ook in dat opzicht een enorm zwakke poging. Qua sfeer vind ik het ook al niet boeiend. Te schel, te vervelend, niet pakkend.

Welke score geef je aan een collectie schaarse belletjes ? Voor mij een makkelijke vraag. Geen enkele variatie in tracks, spaarse samples en sfeerloos. Ga zelf wat tegen een belletje slagen als je dit leuk vindt, ben er zeker van dat de meeste met een beter resultaat thuiskomen. 0.5*

ik geloof dat cylob vroeger muziek maakte voor achtergrond ondersteuning bij pornofilms.. als dit waar is dan lijkt me duidelijk waarom zijn shit beetje te wensen over laat

avatar van bas
1,0
bas
Mood bells stelt inderdaad weinig voor... Er zit niks in, geen passie, geen vorm. 1*

Joyrex
Met mijn broertjes keyboard breng ik nog interessantere soundscapes voort. Ook al ben ik honderd procent bevooroordeeld als het op Rephlex uitkomt, een 1 is hier toch op zijn plaats.