Paul Elstak vs. The Dark Twins - Beat the System (2009)

Dance
Label: Offensive

1. Paul Elstak vs. The Dark Twins - Thru Your Head (Fixed by Offensive Hardcore) (5:57)

met Profane

2. The Dark twins - Get This Through Ya Head (4:33)

met Profane

3. Paul Elstak vs. The Dark twins - Beat the System (3:51)
  4. The Dark twins - Abstract Beatin' System (4:51)
avatar van Hellblazer
Thru Your Head is mede door DJ Paul gemaakt en dat merk je ook... Het nummer begint en je word meteen met 'Motherfucker!' aangevallen. Melodie is me ook te vrolijk. Het lijkt wel een carnavalgrap. Het origineel heb ik dan veel liever.
Begint met een lekker ouderwetse voicesample die ook nogal grof is en ook niet echt ergens op slaat, maar toch klinkt dit stukken beter als simpelweg 'Motherfucker!'. Beetje loom, trager nummer dit. Melodietje klinkt alsof het er moeilijk uit komt door de gierende tonen. Wel een aardig melodietje die maar net goed moet vallen. Nummer mist wel wat spanning, doordat het te traag is en als het nummer eindelijk op gang is is de spanning ook alweer verdwenen.
Beat The System is ook me DJ Paul. Klinkt fris en vlot vanaf het begin, nogal geforceerd. Toch valt dit me best mee. Melodietje is wel enorm verprutst. Klinkt ongelooflijk opgejaagd en geforceerd. Het origineel van alleen The Dark Twins is veel beter.
Abstract Beating System van The Dark Twins begint met heerlijk donkere geluiden alsof ze uit een donkere grot komen. Lekker zwaar kickje ook. Ook hier klinkt het alsof de melodie er veel moeite mee heeft om er door te komen, maar klinkt wel aardig.

Nummer 2 en 4 zijn allebij zonder DJ Paul en zijn ook de twee beste tracks. Zondermeer. 2.5*

avatar van Demoniac
Ook ik vind deze plaat niet veel bijzonders. Tracks zijn alle 4 wel aan te horen, maar zijn verder vrij saai en blijven me niet echt bij.
Wou er nog aan toevoegen dat de twee tracks zonder DJ Paul al in 2001 zijn uitgebracht. Deze twee vind ik ook de besten.