menu

Jimmy Smith - The Cat (1964)

mijn stem
3,56 (16)
16 stemmen

Verenigde Staten
Jazz
Label: Verve

  1. Theme from "Joy House" (4:40)
  2. The Cat (3:26)
  3. Basin Street Blues (4:01)
  4. Main Title from "The Carpetbaggers" (3:59)
  5. Chicago Serenade (3:59)
  6. St. Louis Blues (3:18)
  7. Delon's Blues (4:48)
  8. Blues in the Night (4:49)
totale tijdsduur: 33:00
zoeken in:
avatar van Droombolus
3,5
Het ultieme album om te draaien als je in je cabrio op de snelweg rijdt ........ Niet dat ik een auto heb, maar deze moet nodig weer aangeschaft. Door een waanzinnig uitgebreide blazerssektie zit er meer diepte in het geluid dan bij de "normale" Jimmy Smith albums .......

wijsneus
Mmmmmmmm, die blazers heb ik het niet zo op.
Ben meer van de strakke jazz-nummers.

Organ Grinders' Swing bijv.

Oeoeoeaaaaa !

avatar van Droombolus
3,5
Normaal gesproken heb ik het ook niet zo op uitgebreide blazerssekties en al helemaal niet met alleen koper, maar op dit album werkt het gewoon voor mij .............

avatar van Saldek
2,0
Niet helemaal mijn ding dit. Als ontdekkingsreiziger in de jazz heb ik deze aangeschaft en vind het net even iets teveel van het goede. Blazers kan ik best waarderen, met name in de jazz, maar zo'n heel orkest met van die dingen hoeft voor mij niet. Zal het op twee * moeten houden.

avatar van Woody
5,0
Prachtige plaat dit. Die blazers gaan door merg en been. Hele mooie uitgave via Speakers Corner gekocht vandaag. Hele mooie uitgave en een geluid om je vingers bij af te likken. Dit is mijn eerste plaat van Jimmy Smith en het maakt me erg nieuwsgierig naar de rest.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:32 uur

geplaatst: vandaag om 15:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.