Skyclad - In the ... All Together (2009)

Metal / Roots
Label: Scarlet

1. Words upon the Street (4:39)
  2. Still Small Beer (3:13)
  3. The Well-Travelled Man (4:40)
  4. Black Summer Rain (3:54)
  5. Babakoto (3:45)
  6. Hit List (4:39)
  7. Superculture (3:29)
  8. Which Is Why (4:01)
  9. Modern Minds (3:33)
  10. In the ... All Together (3:44)
avatar van Sinner
Wat blijf ik het ontzettend kut vinden voor Skyclad. Een loopbaan van bijna 20 jaar, de ene goede plaat na de andere uitbrengen, prima optredens en zowat aan de wieg van de folkmetal staan en toch is er bijna geen ene hond die de band kent of er ook maar een zak om geeft.

Gewoonweg verschrikkelijk ! Zeker omdat ook In The...All Together weer een meer dan behoorlijk werkje is. Twijfelde ik nog een klein beetje aan Kevin Ridley's zang op A Semblance Of Normality (ook al was dat al een enorme stap t.o.v No Daylights), heeft hij op deze cd duidelijk zijn plaats in de band gevonden. De zang klinkt weer wat agressiever dan op vorige cd's en dat past perfect bij de muziek, die eveneens terug harder en wat meer back-to-basics is dan wat de band de laatste jaren heeft laten horen. Dit overigens zonder de folk invloeden te verloochenen - het blijft namelijk heel erg catchy en makkelijk meebrulbaar. Makkelijk een 4 waard.