menu

The Assemble Head In Sunburst Sound - When Sweet Sleep Returned (2009)

mijn stem
3,83 (9)
9 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Tee Pee

  1. Two Stage Rocket (3:28)
  2. Two Birds (7:37)
  3. Drunken Leaves (4:18)
  4. The Slumbering Ones (4:50)
  5. Kolob Canyon (5:56)
  6. By the Rippling Green (5:07)
  7. Clive and the Lyre (3:51)
  8. End Under Down (5:36)
totale tijdsduur: 40:43
zoeken in:
avatar van BenZet
4,0
Aparte licht psychedelische plaat. Veel gitaarbrij, maar zeker met melodie en mooie sound. Doet me een beetje denken aan War On Drugs. Is dit wel het mindere broertje/zusje, maar zeker een goede plaat

avatar van lennert
4,0
Nog een klein stapje beter dan zijn voorgangers. Vooral de dwarsfluit op End Under Down is betoverend mooi, terwijl de esotherische zang op The Slumbering Ones ook helemaal aanslaat. Ik ben er niet zeker van of het klopt, maar heb het idee dat er ook op enkele songs een zangeres meedoet, die de zang net wat meer kleur geeft. Het kabbelende karakter van de muziek werkt in ieder geval prima en geeft me toch zin om in hogere sferen te geraken.

Tussenstand:
1. When Sweet Sleep Returned
2. Ekranoplan
3. The Assemble Head in Sunburst Sound

avatar van RuudC
4,0
Dit zijn van die albums die niet excelleren in bepaalde hits, maar eerder een soort van heerlijke, warme deken over je uitslaan. Het is erg fijne muziek voor op een mooie zomerdag waarop niets moet. Zo klinkt deze plaat ook: ongedwongen en spontaan. Het is moderne hippiemuziek eigen, want er zit geen greintje gevaar in. Gewoon een gelukzalig gevoel waar geen eind aan lijkt te komen, omdat de muzikanten vooral maar doorspelen en waar af en toe een zanger opduikt. Het is wel lastig om de focus op de plaat te houden. Zeker wanneer deze When Sweet Sleep Returns heet, want het is erg toepasselijk. Wel een prachtband. Hopelijk worden ze weer actief.


Tussenstand:
1. When Sweet Sleep Returned
2. Ekranoplan
3. The Assemble Head in Sunburst Sound

Gast
geplaatst: vandaag om 06:30 uur

geplaatst: vandaag om 06:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.