Rapalje - Into Folk (1998)

Folk
Label: Effacta

1. Here's to You (3:59)
  2. Raggle Taggle Gypsy (3:34)
  3. Jig of Slurs, Athol Highlander (3:52)
  4. Wat Zullen We Drinken (5:17)
  5. Humours of Glendart, Out in the Occean (3:25)
  6. Home Is Where My Friends Are (4:37)
  7. Molly Malone (5:09)
  8. Blackberry Blossom, St. Annes (3:29)
  9. Never Mind the Strangers (5:12)
  10. Ye Jacobites (2:38)
  11. Rights of Man, Boys of Bluehill (4:20)
  12. You Couldn't Have Come at a Better Time (3:43)
  13. Moran's Return (4:22)
  14. Whiskey in the Jar (4:20)
  15. Further Up, Further In (5:13)
avatar van nlkink
Het eerste volwaardige album van Rapalje - de eerste was het hier nog niet opgevoerde minialbum Celts In Kilts - is in feite een blauwdruk voor de rest van de carrière van de groep. Een eclectische mix van enkele jigs en reels, welbekende Ierse liederen af en toe een Nederlandstalig nummer wat door de heren een Keltische uitdossing heeft gekregen. De invloed van een groep als The Waterboys doet zich ook gelden: Raggle Taggle Gypsy en Further Up, Further In zijn te vinden op Room To Roam van deze formatie. Tot op de dag van vandaag putten de heren voor liveoptredens uit de tracklist van dit album. De eerder genoemde Raggle Taggle Gypsy en Further Up, Further In komen nog regelmatig voorbij, alsmede Wat Zullen We Drinken (uiteraard!), Home Is Where My Friends Are, You Couldn't Have Come at a Better Time en natuurlijk Whiskey in the Jar. Ik kan natuurlijk gaan roepen dat de originelen beter zijn. Dat zal best zo zijn, van een aantal nummers weet ik het niet eens omdat ik de originele versies niet ken. Maar ik heb de groep al tientallen keren live meegemaakt en ik hou van het enthousiasme waarmee ze de liedjes brengen. Live is natuurlijk ook nog veel leuker dan een studioalbum.
En als er liefhebbers zijn voor het namaken van de hoes: De foto is genomen in het Archeon in Alphen a/d Rijn!