Argent - Circus (1975)

1. Circus (3:49)
  2. Highwire (9:04)
  3. Clown (5:54)
  4. Trapeze (8:51)
  5. Shine on Sunshine (4:08)
  6. The Ring (1:17)
  7. The Jester (3:41)
avatar van Robertoooooh
Het stemgemiddelde tot op heden doet wat mij betreft dit album geen recht.
Frisse en sfeervolle plaat van Rob Argent en zijn maatjes, waarin vooral opener en titeltrack en Highwire ijzersterk zijn. Mooie gitaarplaat waar de electronica ook zijn plaatsje heeft.
Wellicht niet zo sterk als het veelgeprezen Nexus, maar de band laat zeker horen dat ze lekker kunnen spelen en hun hand niet omdraaien voor complexere composities zonder de songstructuur uit het oog te verliezen.

Mssr Renard
Ik ken de band Argent niet zo heel goed. Ik weet alleen dat de band geleid wordt door keyboardspeler Rod Argent (ex-Zombies) en dat gitarist/zanger Russ Ballard bij de band speelde. Ze hadden grote hits met 'Hold Your Head Up' en 'God Gave Rock'n'Roll To You' en de band schijnt progressive rock te maken. Afgaande op de hits heb ik de band gelaten voor wat het is, want de songs spraken me niet aan.

Dit is dan ook (denk ik) de eerste keer dat ik de band volledig hoor. Het is een album zonder Russ Ballard maar met een nieuwe zanger en een nieuwe gitarist. Ik vind de zang wat mat. De songs zelf zijn inderdaad progressive rock, van de wat stevige soort. Er wordt flink gesoleerd op de gitaar en de toetsen en de band meandert tussen hardrock, progrock en wat jazzrock in. De arrangementen zij speels en verrassend, maar gek genoeg wel goed in het oor liggend.

Ik snap de lage gemiddelde score dan ook niet helemaal. Echt enorm uit mijn schoenen geblazen ben ik vooralsnog niet, maar dit is zeker geen slechte plaat. Ik ben benieuwd wat ik van de andere Argent-platen ga vinden.