C Cat Trance - Zouave (1986)

1 stem

Electronic / Funk
Label: Ink (II)

1. Wind Howl (3:46)
  2. Betty (3:02)
  3. He's Crazy (4:35)
  4. Taksim (5:01)
  5. Ishta Bil Habul (4:13)
  6. If You Steal (3:58)
  7. Take Me to the Beach (4:01)
  8. You've Lost That Loving Feeling (4:11)
  9. Shake the Mind (5:32)
avatar van Mjuman
Met een beetje goede wil zou je C-Cat Trance kunnen omschrijven als een mix van Shriekback met Positive Noise, met wat oosterse invloeden (snaarinstrumenten, percussie). Ontstaan uit de as van Medium Medium is deze band wat reflectiever, minder neurotisch. Vergelijk track 8 - een cover van The Righteous Brothers - maar eens met dezelfde cover op Reproduction, het debuutalbum van The Human League - verschillende sferen.

avatar van dix
dix
Maar ja, jij bent dan ook van goede wil

dix schreef:
Maar ja, jij bent dan ook van goede wil

Maar ga je het album nou ook nog 'ns draaien met deze nuttige info bij de hand

avatar van dix
dix
Geen album beschikbaar ... maar ik zag ze ooit ergens in 1984 ....

dix schreef:
Geen album beschikbaar ... maar ik zag ze ooit ergens in 1984 ....

k ook en kwam de lp gisteren weer eens tegen om 'em ook te draaien. Bij wave-topics is het opvallend hoezeer 'rockisti' de neiging hebben om alles wat ook maar een beetje naar 'funk' neigt te mijden, om vervolgens wel aandacht te schenken aan de Gothische cultus.

Dit is aan de ene kant meer introvert, en aan de andere kant meer exotisch. Vreemd dat Medium Medium zo veel meer wordt gewaardeerd - of moet ik daar juist blij om zijn

avatar van Premonition
Nou, ik heb meer met C Cat Trance dan met Medium Medium. 'Funk' is niet erg, maar het 'neurotische' is meer wat mij tegenstaat bij Medium Medium. De associatie met Schriekback snap ik, Positive Noise hoor ik niet echt, wel is het geluid donkerder/dreigender bij CCT en dat zul je waarschijnlijk bedoelen.

avatar van Mjuman
Ik zou Positive Noise - what's in a name - nog 'ns moeten draaien voor een meer precieze typering, maar Positive Noise heeft met Medium Medium niet alleen de sax gemeen, maar ook de kansloze hunkering naar verbetering van la condition humaine, het uitzichtsloze van de existentie; in die zin is de naam eigenlijk a pun, want zo positief is hun muziek (noise) niet: homo homini lupus est!

C-Cat Trance heeft meer ethnische invloeden en dat maakt de muziek intrigerender. Overigens vind ik ook de funk van Shriekback (van plaat) vrij eendimensionaal, ik kan het net een lp-kant volhouden.

avatar van Chameleon Day
Mjuman schreef:

Premonition schreef:

Mjuman schreef:

C Cat Trance, zo’n naam waar ik jaren en jaren maar niet aan toekwam om te luisteren (ook met The Blue Nile gehad). Op bovenstaande berichten sla ik aan. Zou helemaal mijn stiel moeten zijn. Het toeval wil dat ik het gehele reguliere werk van de band (zoals hier op MM staat) op vinyl vandaag op een site van een zich opheffende occasion handelaar tegenkwam. Meteen alles maar aangeschaft, samen met nog wat werk van Shriekback (en ander spul - tegen helft van de prijs). Ik laat me verrassen. Mooi artwork hebben de albums ook (ben benieuwd hoe dat op vinyl formaat overkomt).