Hrvatski - Swarm & Dither (2002)

Electronic
Label: Planet Mu

1. Vatstep Dsp (5:59)
  2. Untitled Fields 1994 (0:16)
  3. Paint It Black (4:46)
  4. 2nd Zero Fidelity Mandible Investigation (3:49)
  5. Ewc3 (2:20)
  6. Re (4:12)
  7. Marbles (3:48)
  8. Echoes (2:51)
  9. Ewc 4 (2:24)
  10. Gemini (Early) (3:16)
  11. Anaesthetise Thineself (3:52)
  12. Freie Zeit (4:44)
  13. Carrot (Hrvatski's Nightvision) (6:01)
  14. Tegenborg (4:30)
avatar van Goodfella
Vanwaar dat rondje op de a? Hrvatski is met de zoekmachine zo niet eens te vinden.

Trouwens weer een heel aardige Mu release dit. Paar originele twists met gitaren enzo, riemen vast .

avatar van tovenaar
Vergeet ook 'Marbles' niet, lekker NES.

avatar van Onderhond
Die vocals in Vatstep Dsp . Wat een geniaal nummertje. Waar zijn de stemmen, tov & Goodfella ?

Sietse
kan bijna niet anders dan goed zijn...Keith Fullerton Whitman maakt er altijd wel een mooi stukje van, al moet ik zeggen dat ik de dingen onder z'n eigen naam toch leuker vind.
Deze zet ik iig op de lijst te luisteren, want heb ooit enkele ep's als Hrvatski van hem gehoord en dat was goed te behapen

avatar van Onderhond
Bwah, halverwege het album ben ik toch maar even terug naar het eerste nummertje geskipped . Zal wel richting 3-3.5* gaan dit album. Paar goeie vondsten, maar soms zit het er ook stevig naast.

avatar van Goodfella
Hehe, deze echt een jaar niet gehoord

Ik gooi 'm wel op de mp3-speler voor 't weekend!

avatar van Onderhond
Had het beter wat meer gedaan, halverwege terug naar het eerste nummertje skippen.

Want wat volgt is eigenlijk lege, passieloze electronische junk. Totaal onuitgebalanceerd album (wat doet zo'n ewc 4 na Echoes ), dat consequent alleen maar slechter wordt. Getuige "Tegenborg", om te huilen dat nummer.

Die 1.5* staan er eigenlijk vooral voor het eerste nummer, en enkele niet vervelende maar nogal slappe electronische versnaperingen aan het begin van de CD. De rest is eigenlijk gewoon barslecht. Onverklaarbaar.

tjeezzz, gewoon een erg vermakelijk, lekker album. 'Tegenborg' slecht? Neuh, geinig en speels, perfecte afsluiter.
Het is een verzameling van nummers die hij over een periode van een aantal jaren gemaakt heeft. Dus 't is geen vloeiend geheel nee.
Geen openbaringen maar gewoon een leuke verzameling.