Jack Savoretti - Harder Than Easy (2009)

Folk
Label: De Angelis

1. Map of the World (3:55)
  2. Wonder (4:22)
  3. Northern Sky (3:33)
  4. Lost America (3:47)
  5. Mother (3:20)
  6. Songs from Different Times (3:23)
  7. Russian Roulette (4:42)
  8. Breaking News (4:39)
  9. Harder Than Easy (3:42)
  10. Patriot (3:26)
Wat een fijne ontdekking, ook deze plaat groeit per luisterbeurt.

avatar van milesdavisjr
Harder Than Easy is inderdaad een prima plaat. Ergens in 2009 heb ik Savoretti nog live zien optreden in Watt, Rotterdam inmiddels ook al weer ter ziele gegaan. Hij maakte toen een uitstekende indruk met zijn warme stem en het rasperige randje. Veelal semi-akoestisch bracht hij veel songs van Harder Than Easy ten gehore. Deze plaat is prima geproduceerd, bevat enkele uitstekende songs; Mother, Breaking News en het prijsnummer Songs from Different Times. Nog geen onversneden Euro pop waar de kitsch vanaf druipt, maar eerder verwant aan het akoestische singer songwriter genre, waar het adagium minder is meer vaak opgaat. Weliswaar ontbreekt het grote avontuur bij Savoretti, verwacht geen inventieve snufjes of verassende wendingen, maar als geheel maken de songs een volwassen indruk met 'de stem' als leidraad die je door de nummers heen gidst. Een van de sterkste platen van Jack, zo 'puur' maakt de beste man ze tegenwoordig niet meer.