LTJ Bukem - Journey Inwards (2000)

Dance
Label: Looking Good

1. Journey Inwards (7:05)
  2. Watercolours (7:38)
  3. Rhodes to Freedom (9:09)
  4. Our World (5:06)
  5. Undress Your Mind (7:44)
  6. Point of View (3:04)
  12. Suspended Space
  13. Unconditional Love
  14. Feel What You Feel
Kingsnake
Zijn officiele eigen soloplaat.
Allemaal eigen composities met wat gastmuzikanten.

Veel downtempo drum&bass/trip/hop/fusion met veel, heel veel rhodes.

Een heel fijne plaat uit de tijd dat mensen nog veel loungden en chillden.

avatar van PJC
PJC
wordt er nu niet meer gechilld dan?

avatar van T.O.
2000 was wel het topjaar voor "lounge" met talloze verzamelaars voor strandtenten.

avatar van Mjuman
T.O. schreef:

Ik vind dat er met die Earth Series (met name 4) nog meer gechill'd kan worden. Deze vind ik nog wel fijn - al zijn de scherpe randjes er wel een beetje af. En dan vind ik lounge wel streng hoor qua typering, het is echt geen Thiervery Corporation slickness of Supperclub glijpartij.

Bovendien K&D en Tosca is ook toch nog lekker luisterbaar?

avatar van UK-Choonz
Heerlijke jazzy Drum n bass dit. Van de eerste tot de laatste noot boeiend en genietbaar.

En dan maakt ie geen opvolger.

Ozric Spacefolk
Waanzinnig lekkere plaat.

Bukem is sowieso al de meester van de chille D&B, maar dit is toch wel zijn crown-achievement.

Veel softe fusion, acid jazz, funk, wat soul/R&B, etc. Heel veel jaren 70-samples maar ook veel live-instrumenten.

avatar van jurado
Hoewel de meeste drum and bass van, pak hem beet, 20 jaar terug bijna onluisterbaar is geworden door een behoorlijk gedateerd geluid, blijft het geluid op deze plaat wonderbaarlijk fris overeind staan.
Knap staaltje producerswerk van mr. Bukem.

Mssr Renard
jurado schreef:
Knap staaltje producerswerk van mr. Bukem.

Dit is waarschijnlijk (met Timeless, Two Pages en New Forms) een album dat als klassieker gerekend kan worden. Een plaat die zich kan meten met de betere fusion-platen uit de jaren '70. Misschien dat New Forms op sommige vlakken tekort schiet. Maar deze van Bukem staat als een huis.

Two Pages (maar dan alleen de fusion-songs) van 4Hero is ook tijdloos (vind ik).