Giorgio Moroder - Midnight Express (1978)

Italië
Score
Label: Casablanca

1. Chase (8:30)
  2. Love's Theme (5:39)
  3. (Theme from) Midnight Express (4:43)
  4. David Castle, William Hayes en Oliver Stone - Istanbul Blues (3:24)
  5. The Wheel (2:29)
  6. Istanbul Opening (4:49)
  7. Cacaphoney (3:01)
  8. (Theme from) Midnight Express (4:47)

met Chris Bennett

Leuke elektrische deuntjes met een goed ritme wat de opkomst van het keyboard/synthesizer betekende.
Apart sfeertje, ik kan hier zeker op z'n tijd weleens naar luisteren, ook dus zonder de film.

avatar van Hans Brouwer
Waanzinnig goede film met veel goede muziek. Chase van Giorgio Moroder is zo'n verschrikkelijk goed nummer. Alleen daarom zou je de soundtrack al aanschaffen!!

avatar van sq
sq
.. en dat is ook precies wat ik gedaan heb.

Chase is een van mijn all-time favorieten uit de disco.

avatar van gemaster
Film was al waardeloos en de soundtrack is misschien nog wel erger. Ik zal er maar niet op stemmen aangezien ik alleen de tracks heb gehoord die in de film voorkomen, maar wat een bagger zeg.

EVANSHEWSON
Eén van de allerbeste films ooit (sorry gemaster! ) maar helaas de filmscore heb ik niet gehoord, de muziek van de film is me niet zo bijgebleven, het verhaal was anders sterk genoeg.

Maar Moroder stond in de seventies als disco-producer toch erg goed aangeschreven, in hoeverre hij goede filmscores gemaakt heeft, no idea!

Als ik The Chase luister hoop ik af en toe dat m'n snor sneller gaat groeien, maar helaas. Wat een geweldig nummer!

avatar van dreamworks
LaCaméraStylo schreef:

Sluit ik me helemaal bij aan.
Geniaal nr,
Verzin het maar eens.

avatar van TerryA
gemaster schreef:

zo te lezen is je reaktie gebaseerd op de pro-turk anti-turk sentiment dat deze film naar voren heeft gebracht in plaats van de soundtrack (de film was trouwens een van de beste films van de eind jaren 70, door Alan Parker met de screenplay van niemand anders dan Oliver Stone)

deze album van Moroder was groundbreaking en heeft ook heel veel hiernaar beinvloed, daar kom je gewoon niet onderuit. Nu heeft MOroder nieuwe artiesten zwaar beinvloed (o.a. La Roux)

En als Moroder weer super populair wordt tegen de eind van dit zomer (dat voorspel ik nu al) dan zullen veel meer mensen deze top soundtrack ontdekken ... verwacht hierdoor dus de extended super deluxe boxset van de film net op tijd voor kerst!!

avatar van dreamworks
TerryA schreef:

Moroder heeft inderdaad een hele grote invloed gehad op veel artiesten.
Zijn disco achtige basslijntjes en drums liggen heerlijk in het gehoor.
Wat dacht je van "I feel love",dat was echt een doorbraak op het gebied van computer based dance music.
Ik hoorde het zelfs terug op The Confession tour van Madonna.
Wat dat betreft heeft die man geschiedenis geschreven als het gaat om disco/dance.

avatar van WeZet
Giorgio "Disco" Moroder is de man die de (Duitse) disco naar ongekende hoogtes heeft gestampt. Door hem wordt er nog steeds "four on the floor" in house-muziek gebruikt. Voor zijn tijd een pionier met zijn synths. Zeggen dat hij zwak, saai en middelmatig is/was is ondoordacht.

avatar van matthijs
Hans Brouwer schreef:

Helemaal mee eens! Ik kende Chase al jarenlang van een bandje van een rommelmarkt, tot ik hoorde wie/wat het was, toen was ik er al helemaal gek van. Wat een song!

avatar van vigil
Fantastische soundtrack, ben best een groot liefhebber van Moroder en hier laat hij ook duidelijk horen waarom. The Chase is meer dan terecht een klassieker maar ook bv. Love Theme en het midnight Express Theme is het beste van het beste. Ik draai hem dan wel op cd maar de A kant is wel wat sterker dan de b kant. Maar goed het niveau van de eerste liedjes is dan ook wel zo belachelijk hoog.

halfje er bij naar een 4,5

avatar van adri1982
Chase is een geweldige dance-classic, waarmee Giorgio Moroder in 1978 zijn tijd al ver vooruit was, maar de mooiste versie van dit nummer vind ik toch wel de 13-minuten versie.