Los Lobos - By the Light of the Moon (1987)

Rock / Roots
Label: Warner Bros.

1. One Time One Night (4:48)
  2. Shakin' Shakin' Shakes (4:12)
  3. Is This All There Is? (3:59)
  4. Prenda del Alma (3:20)
  5. All I Wanted to Do Was Dance (4:01)
  6. Set Me Free (Rosa Lee) (3:35)
  7. Hardest Time (3:12)
  8. My Baby's Gone (3:40)
  9. River of Fools (2:54)
  10. Mess We're In (3:01)
  11. Tears of God (3:47)
avatar van Gert P
Mooi plaat van los lobos de mexicaan rowwen Heze.
Op de ze plaat staat 1 spaans nummer op en de rest is erg fijn om te lusteren.

avatar van Snakeskin
Een prachtige plaat van Los Lobos.

avatar van rafke pafke
Ik heb een voor een zacht prijsje een box gekocht met daarin 5 albums van deze band. Deze bevalt me tot nu toe het beste. Vooral omdat hier het vaakst de elektrische gitaar wordt bovengehaald en zo hoor ik de wolven toch het liefst.

Dit album doet amper onder voor zijn voorganger en laat maar soul horen vind ik. 'Prenda del Alma' valt wat uit de toon. Het lijkt erop dat Los Lobos uit een soort van plichtsbesef aan hun Mexicaanse roots, dit nummer op hun album hebben toegevoegd. Het nummer - oorspronkelijk van Chalino Sanchez - zou beter tot zijn recht zijn gekomen op hun volgende album 'La Pistola y el Corazón'. Er is ook meer elektrische gitaar te horen en minder saxofoon hoewel deze op 'Set Me Free (Rosa Lee) erg goed tot zijn recht komt. Persoonlijk vind ik het folkrockachtige 'Hardest Time' het beste nummer (klinkt bijna Eagles-achtig), maar ook 'River of Fools' en 'Tears of God' mogen er zijn. Éen ding is duidelijk op dit album: Los Lobos laat zich niet in een 'hokje' stoppen.

avatar van Lontanovicolo
Ummelie schreef:

Dit is zeker een pareltje in hun ouvre, ben eigenlijk een beetje afgehaakt na Kiko. Daarna gingen ze een kant op die me minder kon bekoren.

Met gemak hun beste ...

avatar van Cor
Cor
Erg mooi, uitgebalanceerd album. Heb 'm al meer dan dertig jaar in m'n platenkast staan, maar het blijft een plezier om dit album uit de begintijd van Los Lobos te luisteren.